Somaliland’daki Maarif Lisesinde Mezuniyet Coşkusu
Somaliland’daki Maarif Lisesinde Mezuniyet Coşkusu

Somaliland’daki Maarif Lisesinde Mezuniyet Coşkusu

Eylül 23, 2020

Somaliland’daki Hargeisa Maarif Lisesinde 2019-2020 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Geçen yıl koronavirüs nedeniyle ertelenen mezuniyet töreni bu yıl mezun olan 70 öğrenci için gerçekleştirildi.

Törene öğrenciler ve aileleri ile Türkiye’nin Hargeisa Başkonsolosu Ali Noyan Coşkun, Din İşlerinden Sorumlu Bakan Şeyh Khalil Abdilahi Ahmed, Yerel Bölge Sultanı ve aynı zamanda Maarif Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Sultan Ömer Sultan Muhammed Sultan Farah, Hargeisa Bölge Mahkemesi Hâkimi Abdi Qawdhan, Eski First Lady ve gençler, özellikle de genç kızlar için kadın kahraman olarak tanıtılan Dr. Adna Adan da mezuniyete iştirak ederek mezun olan öğrencilerle güzel duygularını paylaştılar.

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben ve Somali Ülke Temsilcisi İhsan Cerrah da mezuniyete online olarak katıldılar. Video konferans aracılığıyla konuşan Türkben, Türkiye Maarif Vakfı hakkında kısa bir açıklamada bulunarak, Vakfın mezunlarının daima yanlarında olduğunu belirterek, kendilerini tebrik etti ve Türkiye’de buluşma sözü verdi.

Türkiye Maarif Vakfı Hargeisa lisesi geçen yılki lise bitirme sınavında yüksek bir başarıya imza atmıştı. Hargeisa genelinde (A+) alan 15 öğrencinin 8’i Maarif Okulları öğrencisi oldu. Halkın Maarif Vakfına olan teveccühü sebebiyle Maarif Okullarından geçen yıl 40 ve bu yıl da 70 öğrenci mezun oldu. 2019’da mezun olan 40 öğrenciden 37’si bugün Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversitelere yerleşmişti. Bu yıl da mezun olan öğrencilerin büyük çoğunluğu tercihlerini Türkiye’deki üniversitelerden yana kullandılar.

Sadece lise bölümü olan Maarif Okullarında gelecek yıllarda anaokulundan liseye kadar bütün kademelerin açılması planlanıyor.