Somali Maarif Okulları İkinci Dönem Mezunlarını Verdi
Somali Maarif Okulları İkinci Dönem Mezunlarını Verdi

Somali Maarif Okulları İkinci Dönem Mezunlarını Verdi

Mayıs 16, 2018

Bu yıl ikinci mezunlarını veren Somali’deki Maarif Okullarında tertip edilen mezuniyet töreni, Somali Milli Eğitim Bakanı Abdurahman Dahir Osman, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Doç. Dr. Cihad Demirli, T.C. Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri İpek Coşkun, TİKA Somali Koordinatörü Halim Kesici, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programa her iki ülkenin ulusal marşlarının okunmasıyla başlandı. Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergilediler. Programın sonunda kız lisesi birincisi Faduma Mohamed Lokman ve erkek lisesi birincisi Ahmed Abdullahi İsmail'e başarılarından dolayı Türk Hava Yolları'ndan Mogadişu-İstanbul gidiş dönüş bileti hediye edildi. 

Okulumuz öğretmenlerinin çalışmalarıyla hazırlanan Türkçe Sokağı’nın açılışının gerçekleştirildiği ve el işçiliği ürünleri sergisinin gezildiği programda veliler ve tüm katılımcılar öğrencilerin mezuniyet heyecanına ortak oldular.