Saraybosna Maarif Öğrencileri Gönül Köprüleri Kuruyor
Saraybosna Maarif Öğrencileri Gönül Köprüleri Kuruyor

Saraybosna Maarif Öğrencileri Gönül Köprüleri Kuruyor

Şubat 13, 2022



Öğrencilerinin yalnızca nitelikli ve kaliteli eğitim almalarını değil aynı zamanda çevrelerine duyarlı iyi insanlar olarak yetiştirmeyi amaçlayan Türkiye Maarif Vakfı, faaliyet yürüttüğü okullarda bu amaçla çeşitli organizasyonlar gerçekleştiriyor. Saraybosna Maarif Okulları öğrencileri, yakınlarında bulunan bir yetimhanedeki çocukları sevindirmek adına etkinlik düzenledi. Öğrenciler, Dünya Dayanışma Günü vesilesiyle veliler ve öğretmenlerle çeşitli oyuncak, gıda ve hijyen malzemelerini toplayarak paketledi. Hediyeler okul yönetimi ve öğretmenlerinin de iştirak etmesiyle bizzat öğrenciler tarafından yetimhanedeki çocuklara iletildi.

Öğrencilerden Zejnep Čaušević bir çocuğu mutlu etmenin mutluluğunu yaşadığını söylerken, Sumeja Kopić “Bu çocukların zaten zor bir hayatları var ve onlar için yapabileceğimiz en küçük şey bu paketlerle mutlu etmek ve yalnız olmadıklarını göstermek.” diyerek duygularını ifade etti.


Türkiye Maarif Vakfı Bosna Hersek Ülke Temsilcisi Yakup Gül de okulda eğitim gören öğrencilerin sadece maddi bir şeyin karşılığının kişiyi mutlu etmeyeceğini anlamalarını ve manevi duygularına hitap edecek gönüllülük projelerinde de yer almaları karşılığında hissedebilecekleri mutluluğu yaşamalarını sağlamak adına güzel bir etkinlik olduğunu dile getirdi. Gül, gönüllü olarak çalışmanın ne kadar kıymetli olduğunun farkında olmaları için, farkındalık oluşturmanın mutluluğunu hep beraber yaşadıklarını söyledi.