Pak-Türk Uluslararası Maarif Okulları’nın Online Başarısı
Pak-Türk Uluslararası Maarif Okulları’nın Online Başarısı

Pak-Türk Uluslararası Maarif Okulları’nın Online Başarısı

Aralık 11, 2020

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 26 Kasım 2020 tarihi itibariyle, Pakistan Federal Eğitim Bakanlığının kararıyla ülkenin tamamında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından Pak-Türk Uluslararası Maarif Okulları eğitimde süreklilik ilkesi gereği online eğitime geçiş yaptı.

 

Önceki eğitim-öğretim döneminden gelen tecrübe ve başarıyla hızlı bir şekilde yeni planlama yapan Pak-Türk Uluslararası Maarif Okulları, oluşturulan senkron ve asenkron dersleri öğrencilerle paylaşmaya başladı. Düzenlenen canlı oturumların sayısı arttırılarak, kayıtlı ders içerikleri ile öğrencilerin ihtiyacı olan eğitim verilmeye başlandı. Öğrenci etkileşiminin arttırılması ve yaş profiline uygun olarak farklılaştırılmış içerik yöntemi sayesinde ülkede var olan internet erişim sorunlarından öğrencilerin en az düzeyde etkilenmesi mümkün kılındı. 10 farklı şehirdeki 27 kampüste 13 bin civarı öğrenci ve binden fazla öğretmenin katılımıyla, yeni uzaktan eğitim sürecinde tüm kademelerde haftalık 3211 canlı ders oturumu düzenleniyor ve 75 stüdyo kayıtlı asenkron içerik üretiliyor.

 

Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları tarafından Pakistan’daki özel eğitim sektöründe öncü ve örneklik teşkil eden, öğretmen, öğrenci ve veli eğitimlerini de içeren gerek teknik gerekse içerik anlamında özgün ve kapsamlı bir program yürütülüyor.

Uygulanan uzaktan eğitim sistemi özel eğitim ve kamu sektöründe dikkat çekiyor ve takdirle karşılanıyor. Pak-Türk Maarif öğrencilerine en gelişmiş eğitim olanaklarını sağlamak ve ebeveynler için de bir referans kurum olmak amacıyla Pakistan'a daha iyi hizmet verebilmek için mümkün olan en iyi sonuç odaklı eğitim hizmetleri sağlanmaya devam ediliyor.