PAK-TURK okullarında yeni dönem
PAK-TURK okullarında yeni dönem

PAK-TURK okullarında yeni dönem

Ocak 03, 2019

Türkiye ve Pakistan arasındaki kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi eğitim alanındaki iş birlikleriyle devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulan ve Türkiye’nin ülke dışında eğitim vermekle yetkili tek kurumu olan Türkiye Maarif Vakfı, Pak-Turk Okulları’nın yönetimini devraldı. Pakistan Anayasa Mahkemesi kararına dayanan yeni dönemde, Pakistan devletiyle bilgi, izin ve iş birliği içinde çalışılacak.

Pakistan İslam Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşmaları temel alan yeni yönetim iki devlet arasında uzun geçmişe sahip iyi ilişkilerin en yeni sayfasını teşkil etmektedir.
Kısa süre içinde eğitim kalitesinde artış sağlanarak Pakistan ve Türkiye arasındaki eğitim işbirliğinin daha ileri seviyelere taşınması amaçlanmaktadır.

Türkiye Maarif Vakfı dünya üzerinde 33 ülkede okulları bulunan, Amerika, Avustralya, Balkanlar ve Afrika başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında on binlerce öğrenciye hizmet veren bir kurumdur. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına bağlı olarak hizmet veren Vakfımızın Pakistan’daki faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı bilgileri ileriki günlerde  kamuoyu ile paylaşacağız.

Bu yeni dönemin kardeş Pakistan ve Türkiye halkları için güzel ve temiz bir sayfa olmasını temenni ederiz.