Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları Uzaktan Eğitimi
Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları Uzaktan Eğitimi

Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları Uzaktan Eğitimi

Haziran 22, 2020

Türkiye Maarif Vakfı bünyesinde Pakistan’da faaliyet gösteren Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları COVID-19 salgının eğitim sektörüne yansıyan olumsuzluklarını aşmak, öğrencilerine en gelişmiş eğitim olanakları sağlamak ve ebeveynler için de bir referans kurum olmak için yeni dönemin gereklerini takip ederek sonuç odaklı eğitim hizmetleri sağlamaya devam ediyor.

 

Pak-Türk Maarif Uluslararası Okullarının Pakistan genelindeki 27 kampüsünde 1 Nisan 2020’de başlayan ve halen devam eden uzaktan eğitim süreciyle Blackboard Open LMS/Collaborate Öğrenme Yönetim Modülü kullanılarak öğrenci ve öğretmenlerin eğitim-öğretime devamlılığı sağlanıyor.

 

Asenkron ve senkron metotların (kayıt ve canlı yayınların) birleştirilmesi suretiyle, öğretmen ve öğrenciler arasındaki etkileşimi daha şeffaf ve verimli kılınması planlanıyor. Program kapsamında ayrıca ödev, anket, tartışma-forum, etkinlik oluşturma ve takip etme özellikleri öğretmen ve öğrenciler sanal sınıf ortamında aktif olarak kullanılıyor. Şu ana kadar toplamda 150 gb veriye tekabül eden 250 saat uzunluğundaki 1200 adet video ders, 11.000 öğrencinin istifadesine sunuldu.

 

Uzaktan eğitim derslerinin yanı sıra, öğrencilerin uzun tatil döneminde aileleriyle birlikte eğlenceli vakit geçirerek çeşitli aktivite ve oyunlarla birlikte öğrenmelerine devam edebileceği video, fasikül, kitapçık vb. yardımcı materyal ve içerikler sağlanıyor.

 

Örgün eğitim döneminde okullarda verilen Türkçe dil dersleri uzaktan eğitimde de verilmeye devam ediyor. Bu çerçevede Türkçe derslerinde çalışma kağıtları, ödevlendirme, oyun içerikleri, masal saati, dinleme metin ve ses kayıtları gibi dil eğitimde dört temel beceriyi geliştirmeyi amaçlayan içerik ve metot uygulanıyor. Pakistan’da son dönemde Türkçeye artan ilginin de bir yansıması olarak öğrencilerin Türkçe derslerine yoğun bir ilgisiyle karşılaşılanıyor.

 

Pak-Türk Maarif Uluslararası Okullarında görevli 1100 öğretmene alanında uzman Türk ve Pakistanlı eğitimciler tarafından pedagojik formasyon ve teknik eğitimi de kapsayan uzaktan eğitimin tüm yönlerinin ele alındığı canlı yayınlar yapılıyor. Bunun yanı sıra binlerce öğrenci velisine de bu sürecin en verimli şekilde yürütülebilmesi için teknik ve pedagojik eğitimler veriliyor.

 

Pak-Türk Maarif Uluslararası Okullarında uygulanan uzaktan eğitim, Pakistan’daki özel eğitim sektöründe öncü ve örneklik teşkil eden, öğretmen, öğrenci ve veli eğitimlerini de içeren gerek teknik gerekse içerik anlamında özgün ve kapsamlı bir programla yürütülüyor. Bu yönüyle Pakistan’da tek ve öncü olma özelliğini taşıyan bu uzaktan eğitim yöntem ve uygulaması, özel eğitim ve kamu sektörünce takdir ediliyor, kurumun prestijini, marka değerini, görünürlüğünü ve bilinirliğini artırıyor.