Pakistan'da Türkiye Maarif Vakfı Matematik Olimpiyatları Ödülleri sahiplerini buldu
Pakistan'da Türkiye Maarif Vakfı Matematik Olimpiyatları Ödülleri sahiplerini buldu

Pakistan'da Türkiye Maarif Vakfı Matematik Olimpiyatları Ödülleri sahiplerini buldu

Şubat 26, 2019

Türkiye Maarif Vakfı tarafından Pakistan'da düzenlenen 14. Ulusal Okullar Arası Matematik Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Başkent İslamabad'da düzenlenen ödül törenine Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çaltılı ile çok sayıda öğrenci, veli ve davetli katıldı.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Akgün yaptığı konuşmada, Pak-Türk okullarının Türkiye Maarif Vakfı’na devredilmesinin iki ülke arasındaki ilişkilerin gücünü gösterdiğine işaret ederek, "Bugün burada sizin çocuklarınız için bir araya geldik. Türkiye Maarif Vakfı olarak sizin çocuklarınız için eğitimden öteye hiçbir açık veya gizli ajandamız yoktur. Yüksek kalitede eğitim vermek, şeffaf bir yönetim sunmak bizim tek amacımızdır." diye konuştu.

Türkiye Maarif Vakfı’nın 30 binin üzerinde öğrencisi olduğunu dile getiren Akgün, vakfın 2019 sonunda hizmet verdiği ülke sayısının 50'ye çıkacağını, Türkiye Maarif Vakfı okullarının uluslararası eğitim markası olacağını ifade etti.

Akgün, Pakistan'daki okulların devralındığı dönemde Türkiye Maarif Vakfı tarafından öğretmenlere verilen zam ve burs sözünü de yineledi.

Büyükelçi Yurdakul ise olimpiyatları düzenleyen Pak-Türk okullarının Pakistan Anayasa Mahkemesinin kararıyla Türkiye Maarif Vakfına devredildiğini hatırlatarak, "Önce Allah'a ve çocuklarınıza güvenin, sonra bana güvenin. Ben sizin çıkarlarınızın ve Pak-Türk okullarında verilen eğitimin garantörüyüm." diye konuştu.

Türkiye Maarif Vakfı ile ilgili her konuda Pakistanlı ailelere yardımcı olacağını söyleyen Yurdakul, okullar aracılığıyla Türkiye'nin eğitim alanında Pakistanlılara daha fazla yardım edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Türkiye Maarif Vakfı okulları ile ülkedeki diğer devlet ve özel okullarından 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerin katıldığı olimpiyatlarda dereceye girenler ödüllendirildi.

Ülke genelinde 13 bini aşkın öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda 8. sınıflar ülke birincisine "Pakistan'ın Harizmi'si" unvanı verilirken dereceye giren 4 öğrenciye de ücretleri Türkiye Maarif Vakfı tarafından karşılanan İstanbul'da yaz okulu kursu hediye edildi.