Pakistan’da MAGİS Sınavı 3500 Öğrencinin Katılımıyla Tamamlandı
Pakistan’da MAGİS Sınavı 3500 Öğrencinin Katılımıyla Tamamlandı

Pakistan’da MAGİS Sınavı 3500 Öğrencinin Katılımıyla Tamamlandı

Şubat 26, 2024

Türkiye Maarif Vakfı’nın Pakistan’daki eğitim kurumu Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları, her yıl düzenlediği Maarif’e Giriş Sınavı MAGİS’in 24-25 Eğitim ve Öğretim Dönemi sınavlarını başarıyla tamamladı. Pakistan genelinde 32 farklı şehirde gerçekleşen sınav, 3500’den fazla öğrencinin katılımıyla büyük ilgi gördü.

MAGİS sınavı, her yıl 6. ve 9. sınıflara yönelik olarak düzenleniyor. Bu yıl ise IGCSE 1 kademesi için de 9. sınıf öğrencileri için de gerçekleştirildi. Sınavın amacı, Pakistan’da eğitim alanına TMV’nin uluslararası standartlara sahip kampüslerindeki nitelikli eğitime yetenekli öğrencilerin erişimini sağlamak.

Türkiye Maarif Vakfı Pakistan Ülke Temsilcisi Harun Küçükaladağlı, sınavın Türkiye ve Pakistan arasında gelişen eğitimde iş birliğine önemli katkı sağlayan bir uygulama olduğunu belirtti. Küçükaladağlı, “Bu girişim, Pakistan’daki eğitim alanına değerli bir katkı sunuyor. Sınava gösterilen yoğun ilgi, MAGİS’in ülke genelinde akademik açıdan önemli bir itibara sahip olduğunu gösteriyor. Sınav, özel yetenekli ve kapasiteli öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sunma misyonundaki etkisini de gösteriyor.” dedi.

Türkiye Maarif Vakfı, ülkemizin uluslararası eğitimde dünyaya açılan penceresidir. 17 Haziran 2016 tarihli 6721 sayılı kanun ile kurulan Vakfımız, yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti adına eğitim faaliyeti yürütme yetkisine sahip bir kuruluştur. Kamu yararına çalışıp kâr amacı gütmeyen Türkiye Maarif Vakfı, tüm ülkelerde okul öncesinden yükseköğretime, örgün öğretimden yaygın eğitime her türlü etkin çalışmayı gerçekleştirmektedir.

Pakistan’da 2019 yılında faaliyete başlayan Pak-Türk Maarif Okulları anaokulundan liseye kadar tüm kademelerde 28 kampüste faaliyet göstermekte olup, farklı şehirlerde bulunan 7 yurtla öğrencilere barınma imkanı sağlamaktadır. Toplam 13.000 öğrencinin eğitim gördüğü Pak-Türk Maarif Okulları'nın 2020'den itibaren düzenlemekte olduğu MAGİS sınavlarına son 4 yılda 25.550 öğrenci katılım sağlamıştır.