Pakistan Hava Kuvvetleri Kadınlar Derneğinden Pak-Türk Maarif Okullarına ziyaret
Pakistan Hava Kuvvetleri Kadınlar Derneğinden Pak-Türk Maarif Okullarına ziyaret

Pakistan Hava Kuvvetleri Kadınlar Derneğinden Pak-Türk Maarif Okullarına ziyaret

Şubat 16, 2021

Pakistan Hava Kuvvetleri Kadınlar Derneği Başkanı Begum Tazeen Mujahid, Türkiye Cumhuriyeti İslamabad Büyükelçisi eşi Zlatomira Yurdakul Pak-Türk Maarif Okulları İslamabad H-8 Kız Kampüsünü ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Düzenlenen ziyaret programında katılımcılara bilgi veren Maarif Vakfı Pakistan Ülke Temsilcisi Harun Küçükaladağlı, 44 ülkede eğitim faaliyetleri yürüten Türkiye Maarif Vakfının Pakistan’da da Pak-Türk Maarif Okulları markası altında 10 farklı şehir, 27 kampüste 12 binin üzerinde öğrenciyle eğitim hizmetlerini başarılı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Pandemi sürecinde okulların yüz yüze eğitime ara verilmesiyle Pak-Türk Maarif okulları tarafından oluşturulan özgün online eğitim sistemi sayesinde eğitime ara verilmeksizin devam edildiğini ifade eden Küçükaladağlı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Pakistan ziyaretinde dillendirmiş olduğu Pakistan’a üniversite yapılması fikrini hatırlatarak Türkiye Pakistan arasındaki eğitim iş birliğinin günden güne giderek artığını kaydetti.

Mujahid ise yaptığı konuşmada, Pakistan ve Türkiye’nin çok yakın ve köklü ilişkilerinin olduğunu ve bu ilişkinin Türkiye Maarif Vakfı çatısı altında eğitime yapılan yatırımlar ile çok daha derinleşeceğini belirtti.

Pak-Türk Maarif Okulları tarafından verilen son teknoloji ve kaliteli eğitimi yerinde gördüğünü ve takdire şayan olduğunu aktaran Mujahid, Pak-Türk Maarif Okullarıyla Pakistan Hava Kuvvetleri Kadın Birliği yönetimindeki okullar arasında ve ayrıca Pakistan Hava Kuvvetlerinin okulları arasında iş birliği geliştirilerek karşılıklı tecrübe paylaşımı yapılabileceğini bu çerçevede Pakistan eğitim sistemine önemli katkılar sağlanabileceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Yurdakul ve Mujahid öğrenciler arasında düzenlenen seçimlerin kazananlarına temsiliyet kurdelalarını taktim ettiler. Programda iki ülkenin şarkıları ve geleneksel folklor gösterileri yapıldı. Ardından kampüs içerisinde öğrenciler tarafından düzenlenen resim sergisi ziyaret edildi.