'Okulların Maarif Vakfımıza teslimi memnuniyet verici'
'Okulların Maarif Vakfımıza teslimi memnuniyet verici'

'Okulların Maarif Vakfımıza teslimi memnuniyet verici'

Ocak 04, 2019

Pakistan Başbakanı İmran Han, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün de katıldığı basın toplantısında Türkiye Maarif Vakfı gündeme geldi.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmî törenle karşılandı.

Daha sonra basın mensuplarına görüntü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı İmran Han, baş başa görüşmelerini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Pakistan Başbakanı İmran Han ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenledi.

"Okulların Maarif Vakfımıza teslimi memnuniyet verici"

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pakistan Yüksek Mahkemesi'nin aldığı karara karşı memnuniyetimizi kendilerine ifade ettik. FETÖ'nün terör örgütü olduğunu yüksek mahkemenin ilan etmesi, bir yandan da okulların Maarif Vakfımıza teslimi bunlar memnuniyet verici adımlardı. Bundan sonraki süreçte de dayanışmanın devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

"Türkiye Pakistan'ın yanındadır"

Başbakan İmran Han’ın göreve gelmesinin ardından Türkiye’ye ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, “Kendisini bu vesileyle, seçimlerde gösterdiği başarılar için tebrik ediyorum. Kendisi aynı zamanda tam anlamıyla bir Mevlana aşığı. Sayın Başbakan’ın Konya’da Hz. Mevlana’yı ziyaret etmesi bu dostluğun bir nişanıdır. Türkiye ve Pakistan dostluk bağları tarihe uzanan iki kardeştir. Bu kardeşlik en kritik zamanlarda milli davalara verilen destekle birçok zorluğun üstesinden gelmiştir. Okulların yönetiminin vakfımıza devredilmesi bunun en güzel ifadesidir.” ifadelerini kullandı.