Nijer Maarif Okulları TİKA’nın Desteğiyle Yeni Binasında
Nijer Maarif Okulları TİKA’nın Desteğiyle Yeni Binasında

Nijer Maarif Okulları TİKA’nın Desteğiyle Yeni Binasında

Mart 12, 2018

Türkiye Maarif Vakfı 7 Mart 2018 tarihinde, Nijer Cumhuriyeti Ortaöğretim Bakanlığı, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı(TİKA) ve Türkiye Maarif Vakfı arasında imzalanan üçlü protokol ile birlikte, Niamey 2000 Kavşağı ve Francophonie Yolu üzerinde TİKA tarafından inşa edilen ortaokul ve lise kompleksini devraldı.

Protokol, Nijer Cumhuriyeti Ortaöğretim Bakanı Abdramane Sani, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz ve TİKA Nijer Koordinatörü İsmail Bıçakçı tarafından imzalandı. Protokol imza töreninde, T.C. Niamey Büyükelçisi Hüseyin Özdemir'in yanısıra çok sayıda Türk ve Nijerli üst düzey yönetici hazır bulundu. Halihazırdaki okul binalarında eğitim veren Kız Okulu ve Erkek Okulu 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde devir işlemleri yapılan yeni binada eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edecekler.

Yaklaşık 20 dönüm arazi üzerinde modern derslik ve yurt odaları, teknik laboratuvarları, restoran ve sosyal alanlarının yanında futbol, basketbol, voleybol sahaları ve çok amaçlı spor alanlarıyla bir cami bulunmaktadır.