New York Tiran Üniversitesi'nde Devir Teslim Töreni
New York Tiran Üniversitesi'nde Devir Teslim Töreni

New York Tiran Üniversitesi'nde Devir Teslim Töreni

Temmuz 02, 2019

Arnavutluk’taki tek uluslararası üniversite olan Türkiye Maarif Vakfı’na ait New York Tiran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatos Tarifa için devir teslim töreni düzenlendi.

Üniversitede 4 yıl görev yapan Prof. Dr. Tarifa, rektörlük makamında düzenlenen törenle görevini Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu’na devretti.

Törende konuşma yapan Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk Direktörü Fatih Cankurt, Tarifa’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, yeni göreve başlayan Kocayusufoğlu’na da başarılar diledi.

Prof. Dr. Fatos Tarifa’nın Arnavutluk’ta yüksek öğretime sosyoloji disiplinini tanıtmak için gerçekleştirdiği çalışmalarla hatırlanacağını ifade eden Cankurt; “Türkiye Maarif Vakfı’na ait New York Tiran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatos Tarifa’nın 4 yıllık görevi bugün itibariyle sona erdi. Arnavutluk’taki sosyoloji çalışmalarının kurucusu ve ülkenin önde gelen sosyal bilimcilerinden biri olarak kabul edilen Tarifa, Arnavutluk akademisinin de önemli bir ismidir. Geçen 4 yılda üniversitemize sunduğu katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyor, akademik hayatında başarılar diliyoruz” diye konuştu.