Moritanyalı Öğrenciler Üniversite Eğitimi İçin Türkiye’yi Tercih Ediyor
Moritanyalı Öğrenciler Üniversite Eğitimi İçin Türkiye’yi Tercih Ediyor

Moritanyalı Öğrenciler Üniversite Eğitimi İçin Türkiye’yi Tercih Ediyor

Ekim 16, 2020

Türkiye Maarif Vakfı Moritanya Okulları lise mezuniyet töreni, Noakşot’ta Furkan Akyol Kampüsü’nde gerçekleşti.

Programa Türkiye Cumhuriyeti Noakşot Büyükelçisi Mehmet Cem Kahyaoğlu, Moritanya Özel Okullar Müdürü Sidi Mahuriye, Okul Aile Birliği Başkanı Mohamed Elbuguz Boukazane, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Maarif Vakfı Moritanya Ülke Temsilcisi, bu sene 62 mezun verdiklerini ve bu mezunların 56’sını, 26 farklı bölümde çeşitli Türk üniversitelerine kaydettiklerini belirtti. 5 öğrencinin de Türkiye Burslarından tam burs ve bazılarının ise Tıp Fakültelerini kazandığını ifade etti.

Ülke Temsilcisi; “Çocuklarımızın geleceğine iddialı bir şekilde bakıyoruz ve her koşulda onların yanındayız. Eğitimi hiçbir şekilde aksatmıyoruz. Onların okula gelemediği zor şartlarda, gelişmiş modern imkanlarımızla evlerde onlara ulaşıyor ve eğitimlerimizi online olarak devam ettiriyoruz. Sağlık sorunu yaşandığı dönemlerde; sosyal mesafeye dikkat etme, zorunlu maske takma, okula girişlerde ateş ölçme ve sınıf mevcudiyetini azaltma gibi tedbirler uyguluyoruz. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da onları takip etmeye, onlara yardımcı olmaya, koordinasyon sağlamaya devam ediyor ve eğitimlerini takip ediyoruz.” Dedi ve mezun olan öğrencilere Moritanya’nın kardeş halkları ile Türkiye arasındaki uyumu güçlendirmek ve çeşitli alanlarda iş birliği ve alışverişi derinleştirmek için sağlam birer köprü olmaları tavsiyesinde bulundu.

Ardından Okul Aile Birliği Başkanı Mohamed Elbuguz Boukazane, mezun olan ve burs kazanan öğrencileri tebrik ederek yeni eğitim hayatlarında kendilerine başarılar diledi.

Moritanya Özel Okullar Müdürü Sidi Mahuriye ise Maarif Okullarının öğrencilerin başarısında büyük bir emek ve çaba sarfettiğini belirterek Moritanyalı öğrencilerine Türk üniversitelerine yerleşmelerinden duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçi Mehmet Cem Kahyaoğlu da konuşmasına öğrencileri tebrik ederek, Moritanya Maarif Okullarının Moritanya’daki en iyi eğitim kurumlarından biri olduğunu ifade etti. Türkiye’ye üniversite için gidecek öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Tören sonunda, Türk Hava Yolları iki öğrenciye çekilişle Türkiye’ye gidiş-geliş bileti hediye etti. Dereceye giren öğrencilere plaket takdimi ve diplomaların verilmesiyle program sona erdi.