Moritanya'da hayatını kaybeden Furkan Akyol son yolculuğuna uğurlandı
Moritanya'da hayatını kaybeden Furkan Akyol son yolculuğuna uğurlandı

Moritanya'da hayatını kaybeden Furkan Akyol son yolculuğuna uğurlandı

Mayıs 22, 2019

Moritanya'daki Türkiye Maarif Vakfına bağlı 4 kişilik ekibin geçirdiği trafik kazasında vefat eden vakıf çalışanı Furkan Akyol son yolculuğuna uğurlandı.

Akyol’un cenazesi Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla dün gece ailesinin yaşadığı İstanbul'a getirildi. Annesinin yaşadığı eve götürülen Akyol’un cenazesi burada helallik alındıktan sonra cenaze namazı için Fatih Camii’nde getirildi.

Öğle namazına müteakip İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından katılımcılardan helallik alan İl Müftüsü Yılmaz yaptığı konuşmada, Türkiye Maarif Vakfı ve ailesine başsağlığı temennisinde bulunarak şöyle konuştu:

“İbretlerle dolu bir dünya hayatında yaşıyoruz. Doğun, hayat ve ölüm ayrı ibretliklerle dolu. Cenaze namazı için saf tutuğumuz Furkan Akyol, Milletimizin irfan davasına hizmet etmek üzere Moritanya’ya gönderdiği ve orada takdiri ilahi elim bir kaza sonucu şehir olan bir kardeşimizdir. Furkan kardeşimizi Cenabı hakkın bize takdir ettiği şehadet şerbetini içerek Allah’ın huzuruna çıkacak öyle inanıyoruz. Çünkü ilahi kerimetullah için ülkemizin irfan davasını Maarif davasını orada temsil etmek üzere o topraklara gitmiş ve orada şehit olmuştur.”

Cenaze namazına Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Vakfın Mütevelli Heyeti Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, vakıf çalışanları ve sevenleri katıldı.

Cenaze namazın ardından Edirne kapı kabristanlığında toprağa verildi.

Vakfı Başkanı Prof. Dr. Akgün yaptığı açıklamada, Maarif Vakfı olarak Furkan Akyol’un isminin yaşatılacağını belirterek, “Bugün Dünyamızın ihtiyacı ve Türkiye’mizden beklenen, adalet, barış ve kardeşliğin bütün yeryüzünde sağlanmasıdır. Türkiye Maarif Vakfımız da, Anadolu İrfan geleneğinden doğan güzellikleri, iyilikleri ve erdemi dünyanın dört bir etrafına, uzak diyarlara eğitim alanında götürmek için çalışmaktadır. Vakfımızın vefakar temsilcilerinden Furkan Akyol Kardeşimiz de bu temiz niyetlerle, Moritanya'daki mezuniyet töreni için giderken, elim bir kazayla bizlere veda edip ömrünün baharında ebedi yurdumuza irtihal etti. İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır. İnanıyoruz ki, çevresinde, üniversiteyi okuduğu Karabük’ü yasa boğarak, güzel hatıralar bırakan Furkan kardeşimiz şehittir. Milletimize ve eğitim camiamıza ve kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Moritanya’nın Nouadhibou şehrinde Maarif Vakfına bağlı yeni açılacak liseye Furkan Akyol ismini vereceğiz. Furkan kardeşimizin hatırası için ne gerekiyorsa yapılacaktır.” diye konuştu.

- Olay

Moritanya'da 19 Mayıs 2019 tarihinde Nouadhibou kentine giden Türkiye Maarif Vakfı ekibini taşıyan araç başkent Novakşot’a 250 kilometre mesafedeki yolda lastiğinin patlaması nedeniyle devrildi. Kazada, araçta bulunan 24 yaşındaki Furkan Akyol yaşamını yitirmiş, diğer yolcular hafif yaralanmıştı.