Moritanya’da 7. Maarif Salon Buluşmalarının Ana Teması Dünya Kadınlar Günü
Moritanya’da 7. Maarif Salon Buluşmalarının Ana Teması Dünya Kadınlar Günü

Moritanya’da 7. Maarif Salon Buluşmalarının Ana Teması Dünya Kadınlar Günü

Mart 11, 2020

Türkiye Maarif Vakfı Moritanya Direktörlüğü geleneksel olarak düzenlediği Maarif salon buluşmalarının yedincisini gerçekleştirdi.

Moritanya’daki çeşitli entelektüel meslek gruplarına ulaşmayı sağlayan buluşma “Cennet anaların ayakları altındadır” düsturuyla Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Moritanya’nın önde gelen kadın toplum temsilcileriyle icra edildi. Programa aynı zamanda Moritanya’da ikamet eden Türk kadınlar ve Türkiye Maarif Vakfı Moritanya okullarında çalışan kadın personeller de iştirak etti.

Moritanya Nuakşot Erkek Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, katılımcılar okulu gezerek eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi edindiler.

Türkiye Maarif Vakfı Moritanya Direktörlüğü yetkilileri, kadınları nesillerin yetişmesindeki öncü rollerinden dolayı tebrik ederek onların toplumun gerçek eğitimcileri olduğunu söyledi. Etkinlik sayesinde kadınların gerek aile gerek toplum hayatında ne kadar mühim bir rol oynadıklarını dile getirme fırsatını yakaladıklarını ifade eden yetkililer, Maarif Okullarının amacının kendi ülkesini inşa eden öncü bir nesil yetiştirmek olduğunu ve kardeş iki ülke halkları arasındaki ilişkileri geliştirmek için güçlü bir köprü vazifesi üstlendiklerini vurguladı.

Programda söz alan Okul Aile Birliği Başkanı Aminetou Bint Abdel Malik gençliğin şekillenmesinde Maarif Okullarının üstlendiği sorumluluktan övgüyle bahsetti.

Moritanya Özel Okullar Genel Müdürü Sidi Ould Haoureya da Maarif Okullarının iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde üstlendiği rol ve Moritanya eğitim sistemine sunduğu katkılardan dolayı takdiri hak ettiğini söyledi ve Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadınlara yönelik bu anlamlı organizasyondan dolayı Maarif Okullarına teşekkür etti. Program, katılımcılara yemek ikramı ve hediye takdimi ile sona erdi.