Moritanya Maarif Okullarında Hibrit Eğitim Modeli Tanıtıldı
Moritanya Maarif Okullarında Hibrit Eğitim Modeli Tanıtıldı

Moritanya Maarif Okullarında Hibrit Eğitim Modeli Tanıtıldı

Eylül 04, 2020

Türkiye Maarif Vakfı Moritanya Temsilciliği Nuakşot İlkokulunda 2020-2021 eğitim öğretim yılı tanıtım organizasyonu düzenledi.

Organizasyona Moritanya Özel Okullar Genel Müdürü Sıdı Houeırya ve Moritanya devlet televizyonu da dahil çok sayıda televizyon kanalı temsilcisi ve gazeteci katıldı.

Tanıtım programında konuşma yapan ülke temsilcisi Adil Taniş, salgın sürecinde uygulanacak yol haritasından ve hem uzaktan hem yüz yüze yapılacak olan karma (hibrit) eğitim modelinden bahsetti.

Haftada üç gün yüz yüze üç gün de uzaktan olmak üzere altı gün eğitim yapılacağını ve sınıfların ikiye ayrılarak fiziki mesafe kurallarına azami riayet edileceğini vurgulayan Taniş; bu aşamada veli, öğrenci ve okul olarak herkesin uyması gereken sorumlulukları olduğunu, Türkiye Maarif Vakfı Okulları nezdinde bütün çalışmaların yapıldığını hem fiziki hem de personel bilgilendirme açısından yeni eğitim sezonuna hazır olduklarını ifade etti.

Akabinde davetlilerle beraber okullar gezilip salgın kurallarına uygun eğitimin nasıl yapılacağı konusunda bilgi aktarıldı.