Moritanya Maarif Okulları Mezunları Buluştu
Moritanya Maarif Okulları Mezunları Buluştu

Moritanya Maarif Okulları Mezunları Buluştu

Ağustos 04, 2019


Moritanya’nın başkenti Nouakchott’ta bulunan Maarif Okulları'ndan mezun olan lise öğrencileri, düzenlenen mezunlar buluşmasında bir araya geldi.

Programa, Moritanya’daki seçim sürecinden sonra yeni Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine iştirak eden Türkiye Cumhuriyeti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye Moritanya Nouakchott Büyükelçisi Mehmet Bilir, İslam İşbirliği Teşkilatı Sekreter Yardımcısı Musa Kulaklıkaya ve Moritanya Özel Okullar Müdürü Sidi Amar Hweiriya katıldı.

Türkiye Maarif Vakfı Moritanya Direktörü Adil Taniş yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilerin Türkiye’de eğitimlerine çeşitli üniversitelerde devam etmelerinden kıvanç duyduğunu belirterek bu öğrencilerin mezunlar günü buluşmasında bir araya gelmeleriyle yaşadıkları tecrübe ve deneyimleri kendileriyle paylaşmalarından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Türkiye Maarif Vakfı’nın ekmiş olduğu tohumların filizlenerek kısa sürede boy vermesinin kendilerini ayrıca sevindirdiğini belirten Taniş, bu buluşmayla beraber birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının perçinlendiğini vurguladı. 

Türkiye Moritanya Nouakchott Büyükelçisi  Mehmet Bilir de, Türkiye Maarif Vakfı’nın yapmış olduğu çalışmaların oldukça başarılı olduğunu belirtip, Maarif Okulları'ndan mezun olan öğrencileri tebrik etti. Eğitimin insan hayatındaki yerinin altını çizen Bilir, Türkiye Maarif Vakfı’nın bu anlamda Moritanya’daki ve dünyadaki öğrenciler için Türkiye’ye açılan bir kapı olduğunu ifade etti.

Programda söz alan Denizli Milletvekili Şahin Tin, Moritanya’da seçilen yeni Cumhurbaşkanı Cheikh Mohamed El Cheikh Ghazouani’yi tebrik ederek Moritanya’ya ilk defa 2018'de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte geldiğini, burayı çok sevdiğini vurguladı. Tin, “Moritanya bize hem geçmişte hem de bugün kardeş oldu ve her zaman kardeş olmaya devam edecektir. Bugün söz konusu  kardeşliğin yansımalarını görüyoruz. Türkiye Maarif Vakfı sayesinde, değerli öğretmenlerimizin ve direktörümüzün çabaları ile Moritanya’daki gençlerimizin en iyi şekilde öğrenim görmelerini sağlamış oluyoruz” dedi.

Samsun Milletvekili  Fuat Köktaş ise, ekonomi ve teknoloji alanında daha yukarıya çıkabilmek için Maarif Okulları’nın önemli bir vazife ifa ettiğini belirtti. Köktaş, Moritanya ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek, sosyal ve hukuki alanda değerlerimizi paylaşmak için Maarif Vakfı’nın önemli bir yere sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Protokol konuşmalarından sonra söz alan öğrenciler, Türkiye’de yaşamış oldukları tecrübe ve deneyimleri paylaşarak Maarif Ailesi üyesi olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.

Yöresel yemek ikramından sonra davetliler, buluşmanın düzenlendiği bahçede öğrencilerle hasbihal ederek bilgi ve tecrübe alışverişinde bulundular.