Misafir Öğrenciler, Türkçe Eğitimi Anket Çalışmasında Buluştu
Misafir Öğrenciler, Türkçe Eğitimi Anket Çalışmasında Buluştu

Misafir Öğrenciler, Türkçe Eğitimi Anket Çalışmasında Buluştu

Mayıs 27, 2019

İstanbul’da bulunan ve halen eğitimine devam eden 25 farklı ülkeden öğrenciler, Türkiye Maarif Vakfı’nın hazırladığı Türkçe eğitimine dair anket çalışması için Vakıf Genel Merkezinde buluştu.

Türkiye Maarif Vakfı Türkçe Eğitim Koordinatörlüğü ve Mezun Takip Daire Başkanlığı organizasyonunda bir araya getirilen öğrenciler, Türkçe Öğreniminde durumlar ve tespitler üzerine anket çalışmasına katıldı. İftar öncesi bir araya gelen öğrenciler ile Türkiye Maarif Vakfı’nın büyük önem verdiği Türkçe öğretiminin uygulamadaki başarısı test edildi.

Türkçe Eğitimi üzerine tespit çalışmalarını içeren anket çalışmasına 20 farklı ülkeden 33 uluslararası öğrenci ve mezun katıldı.  İftar öncesi gerçekleştirilen çalışmaya TMV Türkçe Eğitimi Koordinatörü Doç. Dr.  İbrahim Gültekin öğrenci ve mezunlara yönelik açıklamalarda bulundu. Anket çalışmasının önemi ve verecekleri bilgilerin önemine vurgu yaptı. Soru-cevap faslından sonra öğrenciler ve mezunlar Türkiye Maarif Vakfı terasında iftarını yaptı. İftar sonrası da devam eden sohbetlerde öğrenciler hem Türkiye Maarif Vakfı’nı tanımış oldu, hem de Türkiye’de ve eğitim süreçlerinde yaşamış oldukları tecrübeleri aktardılar.