Mali’de 21 Okulu Bulunan Türkiye Maarif Vakfı Velilerin Memnuniyetini Kazandı
Mali’de 21 Okulu Bulunan Türkiye Maarif Vakfı Velilerin Memnuniyetini Kazandı

Mali’de 21 Okulu Bulunan Türkiye Maarif Vakfı Velilerin Memnuniyetini Kazandı

Ekim 09, 2018

Mali'de Türkiye Maarif Vakfı (TMV) bünyesindeki 21 okulda 2 bin 600 öğrenci için 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Başkent Bamako ve Segou kentlerinde anaokulundan liseye kadar farklı kademelerde yaklaşık 2 bin 600 öğrencinin eğitim gördüğü 21 okulumuzda eğitim ve öğretime coşku ve heyecanla girildi.

Sabah erken saatlerinde öğrencilerle birlikte okula gelen Malili veliler çocuklarını eğitim öğretim yılının ilk gününde yalnız bırakmadılar.

Tatil süresince tadilat ve modernizasyon çalışmaları ile yenilenen Maarif okullarında sınıflar süslenerek çocukların iyi eğitim alabilmesi için daha elverişli hale getirildi.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk ders zili çalarken Türkiye Maarif Vakfı Mali yöneticileri bütün okulları ziyaret ederek öğretmenlere ve öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilediler.

Maarif Okullarını ziyaret eden veliler, 2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi için yıl sonunda Mali Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Lise Bitirme Sınavı (BAC) ve Ortaokul Bitirme Sınavı (DEF) sınavlarında ilk yılımızda alınan başarı için okul idarecilerini tebrik ettiler.

Velilerden Kadiatou Sissoko, Orta Öğretimden liseye geçiş sınavı olan DEF’te Maarif Okullarının aldığı yüzde 100’lük, liseden mezun olma noktasında ciddi öneme sahip olan BAC’ta ise yüzde 75’lik başarı oranının küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu söyledi.

Daha önceki yıllarda yüzde yüzlük bir başarı öyküsünün bulanmadığını ifade eden Sıssoko, “Maarif Okulları yeni olmalarına rağmen eğitim kalitesinde fark oluşturdular. Bundan dolayı çocuklarımızı gönül rahatlığı ile gönderiyoruz. Türkiye ile aramızda olan gönül bağını daha iyi hissediyoruz. Hayalim çocuğumun Türkiye’de üniversite eğitimini tıp alanında yaparak ülkesine doktor olarak dönmesidir” dedi.

Şehit Fethi Sekin eğitim kompleksinde çocuğu eğitim gören velilerden Abdoul Bacar Coulibaly de, Türkiye Maarif Vakfı’nda çocuklarının güven içinde daha iyi eğitim aldıklarını anlattı.

Fen laboratuvarlarından teknoloji sınıflarına kadar birçok alanda yenilikçi eğitim sitemi ile öğrencilerin eğitim aldığını aktaran Coulibaly, “Türkiye Maarif Vakfı’na 3 çocuğumu gönderiyorum. Türkiye’den gelen hocaların bizimle yakından ilgilenmelerinden dolayı çok memnunuz. Çocuklarımıza kendi evlatları gibi bakıyorlar. Çocuğum burada aynı zamanda İngilizce ve Türkçe eğitimini de alıyor” diye konuştu.

Türkiye Maarif Vakfı Ülke Direktörü Eşref Birinci ise, Maarif Okulları’nın yeni eğitim öğretim yılına yürütülen hummalı bir çalışma sonucu hazırlandığını belirterek, “Bu yıl velilerimizin şikayetlerini en aza indirmek ve memnuniyetlerini en yükseğe çıkarmak için gerekli tedbirleri aldıklarını ve yeni bir yapılanma ile ortaya çıkacak olumsuzlukları gidermeye azami gayret ettiklerini belirtti. Genel anlamda okullarımızın faaliyetlerinden memnun olan velilerimiz bizden çocuklarını üniversiteye kadar hazırlamamızı talep ediyorlar. Bu da bizi ziyadesi ile memnun ediyor. Türkiye Maarif Vakfı olarak Mali’deki eğitim kurumlarının daha kaliteli eğitim vermesi için bu ay içerisinde Türkiye’den Mali’ye gönderilmiş tüm alt yapı ekipmanlarımızın kampüslerimize yerleştirilmeleri neticesinde öğrencilerimiz daha iyi bir eğitim alacaklardır” şeklinde konuştu.

Maarif Vakfımız Mali'de 5 kampüste 21 okul ve 1 yurtta faaliyet gösteriyor. Bu okullarda 2 bin 600 öğrenci eğitim görürken toplam 486 personel görev yapıyor.