Mali Maarif Okulları’nda Mezuniyet Coşkusu
Mali Maarif Okulları’nda Mezuniyet Coşkusu

Mali Maarif Okulları’nda Mezuniyet Coşkusu

Temmuz 12, 2019

Mali’de bulunan Türkiye Maarif Vakfı Okulları’nın mezuniyet programı renkli sahne performanslarıyla icra edildi. 243 öğrencimizin liseden mezun olduğu programla, 2018-2019 eğitim yılı tamamlanmış oldu.

Mali’nin başkenti Bomako’da Palais des Sports Salonunda gerçekleştirilen törene Türkiye Cumhuriyeti Bamako Büyükelçisi, Bamako Belediye Başkanı, Mali Eğitim Bakanlığı temsilcileri ile veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Maarif Okulları’ndan öğrencilerimizin canlı sahne performansı ile Mali ve Türkiye milli marşlarının okunmasının ardından selamlama konuşmaları yapıldı. Türkiye Maarif Vakfı Mali direktörlüğü adına açılış konuşmasını Halil Barmaksız yaptı. Barmaksız mezun olacak öğrencilerimize bakalorya sınavlarında başarı dileklerini ileterek, “Bu yılki başarı hedefimizin yüzde yüz olmasını arzuluyoruz. Türkiye Maarif Vakfı olarak hedefimiz tüm sınıflarımızı en modern ve donanımlı şekle kavuşturup öğrencilerimize daha iyi başarı sağlayacak ortam ve eğitim sunmaktır. Biz; 2650 öğrencimiz, 500 personelimiz ve sizlerle büyük bir aileyiz. Türkiye Maarif Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Mali’deki kalbidir. Buradaki her başarı öyküsü Türkiye’yi mutlu edecektir. Bu düşüncelerle sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyor, tüm misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Murat Mustafa Onart yaptığı selamlama konuşmasına mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ederek başladı. Bu sene Mali genelinde yaşanan grevlerin eğitim hayatında birtakım zorlukların yaşanmasına neden olduğuna değindi. Ancak tüm zorluklara rağmen Malililerin çok güçlü ve zorlukların üstesinden gelebilen bir topluluk olduklarını aktardı. Büyükelçi Onart: “Bugün burada bulunmak gurur verici bir durumdur. Bamako’da Türkiye’nin gücünü görmekteyim. Bunun için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar KEİTA’yı saygıyla selamlıyorum. Maarif Okulları sadece iyi bir eğitim vermekle kalmaz Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün de altını çizdiği gibi aynı zamanda erdemli insanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir” cümleleriyle duygularını paylaştı.

Selamlama konuşmalarından sonra anaokulundan liseye kadar tüm kademlerden öğrenciler tarafından hazırlanan sahne performansları sunuldu. İngilizce, Fransızca ve Türkçe şarkı ve şiirler, farklı kültürlere ait dans ve folklor gösterileri başarıyla sergilendi.

Programın son bölümünde başarılı öğrencilere ve mezunlara protokol tarafından hediyeleri takdim edildi. Mezunlarla protokolün toplu fotoğraf çektirmesiyle program sona erdi. Programdan sonra mezunlar aileleri ve arkadaşlarıyla bol bol fotoğraf çektirerek bu mutlu günün tadını çıkardılar.