Maarif Vakfı’ndan Irak’ta Online Eğitim Hamlesi
Maarif Vakfı’ndan Irak’ta Online Eğitim Hamlesi

Maarif Vakfı’ndan Irak’ta Online Eğitim Hamlesi

Mart 20, 2020

Irak’ta Corona virüsü dolayısıyla okulların tatil ilan edilmesinin ardından Maarif Bağdat Okulları Zeyyune ve Mansur kampüslerinde 6 okulda bulunan 1130 öğrenci için uzaktan online eğitime başlandı.

Dünya çapında birçok ülkede baş gösteren Corona virüsü sonrasında ülkeler yeni tedbirler alarak virüsle mücadele etmeye çalışıyor. Çin’de ortaya çıkan ve İran’da halen yüksek rakamlarla seyreden virüsten etkilenen ülkelerden biri de Irak oldu. Bağdat Yönetimi alınan birçok tedbir kararının yanı sıra ülke çapında eğitim kurumlarını ve tüm kamu kurumlarını tatil ilan etti.

Bağdat’ta ve Erbil’de okulları bulunan Türkiye Maarif Vakfı, Irak’ta eğitim kurumlarının tatil edilmesi kararının sonrasında eğitim öğretimde bir aksama yaşanmaması için Uzaktan Eğitim Sistemi’ni devreye soktu. Bağdat’ta bulunan 6 okuldaki 1130 öğrenci için online eğitim sistemiyle derslere kesintisiz devam eden Türkiye Maarif Vakfı, Iraklı öğrencileri ve aileleri online eğitimle tanıştırdı.

Türkiye Maarif Vakfı Irak Ülke Temsilciliği yetkilileri konuyla ilgili değerlendirmesinde virüs dolayısıyla Irak’ta okulların daha uzun süre kapalı kalabileceği, Maarif’in teknolojik altyapısı sayesinde Irak’ın bu zor zamanlarında öğrencileri ve velileri yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Ülkede online eğitimi başarılı bir şekilde hayata geçiren ilk eğitim kurumu olduklarını belirten yetkililer, “Alınan tedbirlerden eğitim sektörü çok fazla etkilendi, ülkedeki birçok okulun uzun süredir kapalı olması dolayısıyla eğitim-öğretimin aksaması ve yıllık programın tamamlanması noktasında zorluklar bulunuyor. Maarif Bağdat Okullarında uygulanmakta olan online eğitimlerle örnek bir okul olduk. Bu alandaki deneyimimiz ile öğrencilerimizin eğitim süreçlerini kesintisiz bir şekilde sürdürmek istiyoruz” dedi.

Irak’ta, Türkiye Maarif Vakfı Bağdat’ta ve Erbil kentlerinde 10 okulda 1871 öğrenci ile eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Erbil’de bulunan ve IB Sistemi ile eğitim veren okul, 2019 yılında Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucu bölgedeki 14 özel okul arasında en iyi 2. okul seçilmişti.