Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Akgün’e “III. Türk Dünyası Hizmet Ödülü” Verildi
Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Akgün’e “III. Türk Dünyası Hizmet Ödülü” Verildi

Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Akgün’e “III. Türk Dünyası Hizmet Ödülü” Verildi

Kasım 17, 2020

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’e VI. Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi “TURKCESS” tarafından III. Türk Dünyası Hizmet Ödülü verildi.

2020 yılında “Toplum 5.0 Akıllı Toplum” teması ile çevrim içi olarak düzenlenen kongrenin hedefinin; geleceğin akıllı toplumunda bilim, eğitim, sanat, etik, estetik, teknoloji, yapay zeka, çevre, hukuk, nüfus, göç konuları araştırmacılar tarafından, yüksek nitelikli akademik bir toplantıda, dünyanın farklı bölgelerinden akademisyen ve uygulayıcılar ile tanışarak, birebir irtibatla kendi iletişim ağlarını genişletme fırsatı bulacakları bir platform sağlamak olduğu belirtildi.

Bilim insanların katıldığı kongrede konuşma yapan Başkan Prof. Dr. Akgün, Türkiye Maarif Vakfının üstlendiği misyondan “Vakfımız Uluslararası Eğitimde Türkiye’nin yurt dışına açılan penceresidir. Yurt dışında anaokulundan üniversiteye kadar her seviyede eğitim vermek amacıyla kurulmuş, dünyada eğitimde marka olmuş bir Vakıftır. Maarif Vakfı olarak 100 ülkede ilişkilerimiz 43 ülkede ise 300 okulumuz ve 40 bin öğrencimiz vardır. Türkiye’de 70 üniversite ile protokol imzalanmıştır. Maarif Vakfı olarak amacımız; insanlığın barışı ve huzuru için iyi insanlar yetiştirmektir.” sözleriyle bahsetti.

Yapılan konuşmaların ardından konuşmacılara ödülleri dağıtıldı. Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’e “III. Türk Dünyası Hizmet Ödülü” verildi.