Maarif Sokağı Depremzedelerin Yaralarını Saracak
 Maarif Sokağı Depremzedelerin Yaralarını Saracak

Maarif Sokağı Depremzedelerin Yaralarını Saracak

Mayıs 04, 2023

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve civarda bulunan 10 ilde etkisini gösteren depremin ardından dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye yardımlar ulaşmaya devam ediyor. Dünyanın her yerinde “iyi insanlar” yetiştirmek için 51 ülkede eğitim faaliyeti yürüten Türkiye Maarif Vakfına bağlı okullardaki öğrencilerin kalbi de Türkiye için atıyor.


Yalnızca bulundukları ülkelerde değil, dünyada meydana gelen olaylara duyarsız kalmayan Maarifli öğrenciler, öğretmenler ve veliler; 6 Şubat sonrasında Sudan’dan, Afganistan’a, Pakistan’dan Kosova’ya kadar her yerde seferber oldular. Kimileri depremde hayatını kaybedenler için dua ederken, kimi öğrenciler de biriktirdikleri harçlıklarını depremzedelerle paylaştı. Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yaptıkları bağışlar bir araya getirilerek Adıyaman’da depremzedeler için Maarif Sokağı adı verilen bir küçük konteyner kent kuruldu.


Türkiye Maarif Vakfı Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Adıyaman Besni Koordinatör Valisi Kamuran Taşbilek ve beraberlerindeki heyet, Maarif Sokağı’nda düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi.



“Maarif ailesinin kalbi depremzedelerle birlikte atıyor”


Programda konuşan Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Türkiye Maarif Vakfının bugün 51 ülkede 51 binden fazla öğrenciyle çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “Türkiye Maarif Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti’nin küresel bir eğitim kuruluşu haline gelmiştir. Vakfımız dünyanın dört bir yanında okul öncesinden liseye kadar eğitim çalışmalarını devam ettirmektedir” ifadelerini kullandı. Vakfın çalışmalarının akademik eğitim vermekten ibaret olmadığını, aynı zamanda ilmini ve irfanını insanlığın barış ve huzuru için kullanacak iyi insanları yetiştirmeyi amaçlandığını dile getiren Prof. Dr. Bilgili, Maarif Sokağı’nın Maarif Okulları öğretmenleri, öğrencileri velileri ve çalışanlarının bir araya gelerek topladıkları bağışlarla inşa edildiğini aktardı. Deprem bölgesine yardımların devam edeceğini söyleyen Bilgili, Maarif ailesinin kalbinin depremzedelerle birlikte attığının altını çizdi.


Vali Kamuran Taşbilek de Türkiye Maarif Vakfının gerçekleştirdiği faaliyetlerle Türkiye’nin gururu olduğunu dile getirerek, Maarif Sokağı’yla Maarif Okullarında yetişen öğrencilerin ne kadar vefalı olduklarını bir kez daha gösterdiklerini vurguladı.


Ardından Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve beraberindeki heyet, depremzede ailelerle sohbet etti etti, çocuklarla birlikte şarkılar söylendi ve oyunlar oynandı.




“Bu felaket, milletimizin sahip olduğu kardeşlik ve dayanışma ruhunu ortaya çıkardı.”


Maarif Okulları öğrencileri, öğretmenleri velileri ve çalışanlarının deprem bölgesine yaptıkları yardıma ilişkin konuşan Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ise, asrın en büyük felaketinin ardından Maarif Okullarının yardım faaliyetlerine dikkat çekerek kardeşlik ve dayanışma ruhuyla son derece hızlı bir şekilde bölgeye intikal eden görevli ve gönüllülerin çalışmalarının takdire şayan olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Akgün şu ifadeleri kullandı: “Devletimiz ve milletimiz el ele verip adeta seferber oldu, birlik olup bölgeye her türlü yardımı ulaştırmaya başladı. İçerideki bu dayanışmayla birlikte ülkemizin uluslararası eğitim kurumu olarak altı kıtada faaliyet yürüten Türkiye Maarif Vakfı okulları da yardım için kampanyalar başlattı. Maarif Okullarının öğretmenleri, öğrencileri ve okul aile birlikleri nakdi/ayni yardım kampanyaları düzenledi. Türkiye bir anlamda dünyada da kardeşlik, dayanışma, birlik ve beraberliğin merkezi haline geldi. Hepsine müteşekkiriz. Bu kardeşlik ve dayanışma ruhuyla yaralarımızı hızla saracağız.”


3 kıl çadır, 2 anaokulu, 1 bilgisayar sınıfı ve 50’ye yakın konteynerden oluşan Maarif Sokağı, depremzedelerin barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak. Ayrıca Maarif Okullarından toplanan bağışlarla, farklı şehirlerdeki depremzedelere 19 bin parça kıyafet ve online eğitime ulaşım için çocuklara 100 tablet hediye edilecek.