Maarif Online Fuar Öğrenciler ve Veliler Tarafından Büyük İlgi Gördü
Maarif Online Fuar Öğrenciler ve Veliler Tarafından Büyük İlgi Gördü

Maarif Online Fuar Öğrenciler ve Veliler Tarafından Büyük İlgi Gördü

Mayıs 08, 2020

Koronavirüs tüm dünyada başta sosyal ve ekonomik hayat olmak üzere eğitimin de içinde yer aldığı pek çok sektörü olumsuz etkiliyor. Eğitimdeki açığın kapatılması için devletler ve kurumlar tedbirler alıyor. Türkiye Maarif Vakfı da eğitim faaliyetlerinin bu süreçte en asgari düzeyde etkilenmesi için dünyadaki tüm okullarında uzaktan eğitim çalışmasını başlatmıştı.

Bu kapsamda Pak-Türk Maarif Okulları öğrenci ve velilerine kolaylıklar sağlamak, karantina sürecinde eğitim ortamlarından yoksun kalmamaları, mezunlarının ve lise öğrencilerinin geleceklerini şekillendirecekleri en önemli günlerinde mağduriyet yaşamamaları için dijital platformları aktif bir şekilde kullanmaya devam ediyor. Bu çerçevede Pak-Türk Maarif okullarından mezun olan ve lise seviyesinde eğitim gören öğrenciler için ülke genelinde online üniversite tanıtım programları düzenlenmeye başlandı. Türkiye Maarif Vakfının uzaktan eğitim platformu üzerinden dijital ortamda Türk üniversiteleri öğrencilerimizin evinlerine misafir ediliyor.

4 ayrı oturumda, 6 farklı üniversitenin sunumlarını gerçekleştirdiği online fuar öğrenciler ve veliler tarafından büyük ilgi gördü. Pakistan genelinde 10 farklı şehirdeki Pak-Türk Maarif kampüsleri için planlanan, İslamabad ve Jamshoro şehirlerinde bulunan mevcut öğrenciler ve mezunlar için düzenlenen oturumlarla başladı. Online fuar Lahor, Peşaver, Multan, Quetta, Haydarabad, Khairpur ve Karaçi şehirlerinde kampüsler için gerçekleştirilecek oturumlarla devam edecek.