Maarif Okullarında 23 Nisan Coşkusu
Maarif Okullarında 23 Nisan Coşkusu

Maarif Okullarında 23 Nisan Coşkusu

Nisan 26, 2022



Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyanın dört bir yanında bulunan Maarif Okullarında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan’da Maarif öğrencilerinin gerçekleştirdiği programlar eğlenceli görüntülere sahne oldu.

Venezuela Maarif Okulları öğrencilerinin yöresel kıyafetleriyle oynadıkları oyunlar ilgiyle izlendi. Kosova Maarif Okulları öğrencileri hayallerindeki sevgi, kardeşlik ve mutluluk dolu dünyayı resmetti.

Burundi ve Senegal Maarif Okullarında öğrenciler geleneksel oyunlarla doyasıya eğlendi. Güney Afrikalı çocuklar Maarif Okulları vesilesiyle ilk defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile tanıştı. Pak-Türk Maarif Okulları öğrencileri, bayramı birbirinden renkli sahne gösterileriyle kutladı.

Afganistan’da 23 Nisan şenlikleri Kabil Büyükelçiliğinde düzenlendi. Maarif öğrencilerinin gösterileriyle renklenen programda Türkiye Cumhuriyeti Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay öğrencilerle yakından ilgilendi.

Erbil Uluslararası Maarif Okulları öğrencilerinin yaptığı 23 Nisan kareografisi büyük beğeni topladı. Arnavutluk Maarif Okullarındaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine Arnavutluk Gençlik ve Çocuk Bakanı Bora Muzhaqi, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ve yerel yöneticiler katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilk kez tanışan Togo Maarif Öğrencileri çeşitli oyunlar ve yarışmalarla bayramın tadını çıkardı. Romanya Maarif Okulları öğrencileri ise geleneksel oyunlar, yarışmalar ve boyama etkinlikleri ile coşkulu bir bayram kutlaması gerçekleştirdi.