Maarif Okullarında 23 Nisan Çocuk Bayramı Şenlikleri
Maarif Okullarında 23 Nisan Çocuk Bayramı Şenlikleri

Maarif Okullarında 23 Nisan Çocuk Bayramı Şenlikleri

Nisan 24, 2019

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dünyanın dört bir yanında bulunan Türkiye Maarif Vakfı bünyesindeki Maarif Okullarda çeşitli kutlamalar yapıldı.

Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bağlı okullarda düzenlediği kutlama törenleri renkli görüntülere sahne oldu. 

Venezuela
Venezuela'nın başkenti Caracas'taki Maarif Okullarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. Törende Venezuelalı öğrenciler tarafından dans gösterisi ve müzik performans sergilendi. Türkiye'nin Caracas Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ve eşi Aycan Mütevellioğlu'nun yanı sıra Büyükelçilik ve Maarif Vakfı yetkililerin katıldığı ziyarette, okuldaki sınıflar tek tek gezildi, öğrencilerle bir araya gelindi. Büyükelçilikte gerçekleştirilen etkinlikte Mütevellioğlu, makamını Maarif öğrencisi Ecrin Saba Çavlan’a bıraktı.

Senegal
Senegal'in başkenti Dakar'daki Maarif Okullarından İba Der Thiam İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe idari heyetin yanı sıra öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan programda çocuklar, yerel müzik enstrümanı olan tamtam eşliğinde oynayıp, Türkçe-Arapça ilahiler söyledi. 
Öğrencilerin çuval yarışı, ağızda kaşıkla yumurta taşıma, halat ve şut çekme müsabakalarına okul öğretmenleri de katıldı. Etkinliğin ardından yarışmalarda galip gelen öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Saint Luis'teki Maarif Okulunda düzenlenen etkinliğe Büyükelçi Nihat Civaner'in yanı sıra yerel makamlar ile çok sayıda Türk vatandaşının katıldı.

Makedonya
Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Uluslararası Maarif Okulları Üsküp Anaokulunda etkinliler düzenlendi. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında şiir ve marşların okunduğu programa ilgi yoğun oldu.

Pakistan
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Pakistan'ın başkenti İslamabad’taki Pak-Türk Maarif Okulu'nda kutlama ekinliğine sahne oldu. Maarif Vakfı, kutlama vesilesiyle çocuklar için farklı etkinlikler organize etti. Okul bahçesine kurulan özel oyun alanında yüz boyama, şarkı söyleme ve ebru sanatı etkinlikleri yapıldı. Çocuklar etkinlik alanına yiyecek stantları kurarak, geliri yetim çocuklara bağışlanmak üzere satış yaptı.
Etkinliğe, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mustafa Yurdakul, Fas'ın İslamabad Büyükelçisi Muhammad Karmune, Pakistan Eğitim Bakan Yardımcısı Enver Hassan, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Pakistan Koordinatörü Gökhan Umut, diplomatlar, Pakistanlı yetkililer ve okulda öğrenim gören çocukların aileleri katıldı.

Irak 
Kuzey Irak Bölgesi’nde bulunan Erbil Uluslararası Maarif Okulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenledi. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında öğrenciler, şiir okudu, halk oyunları ve dans gösterileri sergiledi. Etkinliğe Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ve Türkiye Maarif Vakfı Irak Direktörü Muhammet Emin Şimşek'in yanı sıra öğrenci ve öğretmenler katıldı. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dünyanın pek çok yerinde kutlama yapıldığını söyleyen Karaçay, dünyadaki tüm çocukların bayramını kutladı. Kutlamaya katılan çocuklar da 23 Nisan dolayısıyla büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Gürcistan
Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Türkiye Maarif Vakfının Tiflis Okulları ile Tiflis 178. Kamu Okulu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla program düzenlendi. Tiflis Okulları ile Tiflis 178. Kamu Okulunun öğrencileri tarafından konser verildi. Programda öğrenciler Türkçe ve Gürcüce şiirler okudu, şarkılar söyledi ve dans gösterileri yapıldı. Programa Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçisi Dursun Hasanov, Gürcistan'daki Türk kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Tunus
Tunus’ta bulunan Tunus Uluslararası Maarif Okulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenleyen okullarımız arasında yer aldı. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında öğrenciler şiir okudu, halk oyunları ve dans gösterileri sergiledi. Etkinliğe Türkiye Maarif Vakfı Kuzey Afrika Bölge Koordinatörü Tuncay Çilesiz ve ülkedeki çeşitli okullardan öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Kutlamaya katılan çocuklar da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırladıkları gösterileri sunarken, festival havasında gerçekleşen kutlamalar çeşitli okullardan gelen İhtiyaç sahibi 35 öğrenciye hediyelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.