Maarif Okullarında 15 Temmuz Şehitleri Saygıyla Anıldı
Maarif Okullarında 15 Temmuz Şehitleri Saygıyla Anıldı

Maarif Okullarında 15 Temmuz Şehitleri Saygıyla Anıldı

Temmuz 16, 2020



Dünyanın dört bir yanındaki Maarif Okullarında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Büyükelçilikler, yerel yöneticiler, bölgede yaşayan Türk vatandaşlar ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinliklerde 15 Temmuz şehitlerimiz rahmetle anıldı.

Ekvator Ginesi Maarif Okulları ve Malabo Büyükelçiliği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için ortak program düzenledi. Tören Türkiye’nin Malabo Büyükelçisi Şebnem Cenk, öğretmenler ve bölgede yaşayan Türk vatandaşlarının katılımlarıyla icra edildi.

Gabon Maarif Okullarında yapılan törende de Libreville Büyükelçiliğimizin nezaretinde 15 Temmuz şehitlerimiz Kur’an tilaveti ve dualarla anıldı. Program, Libreville Büyükelçimiz Nilüfer Erdem Kaygısız, Gabon Dışişleri Bakanlığı Avrupa Masası Direktörü Büyükelçi Guy Gérard NKOLO ve bazı milletvekillerinin katılımlarıyla organize edildi.

Çad Maarif Okullarında da 15 Temmuz unutulmadı. Encemine Büyükelçiliğimizin Maarif Okullarında düzenlediği 15 Temmuz Anma Programı’na Büyükelçi Kemal Kaygısız, Katar Büyükelçisi A. Sattar Mohamed Alsansari, Mali Büyükelçisi Maiga Djibrilla, Nijer Büyükelçisi Mahamat Annaji, Encemine Üniversitesi Rektörü Mahamat Saleh Daoussa Haggar, Fayçal Üniversitesi Rektörü Hassan Bouba, Çad-Türk Dostluk Grubu Başkanı Adoum Hindi Achayir ile TİKA ve THY temsilcileri katıldı.

Romanya Maarif Okullarında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programına, Bükreş’teki şehitliğe çelenk konulmasıyla başlandı. Okul bahçesinde devam edilen törene, Bükreş Büyükelçimiz Füsun Aramaz, Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Müdürü, Eğitim Müşaviri, Tika ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri ve Türk vatandaşlar katıldı. Tören 15 Temmuz Gecesi'ne dair konuşmaların ardından elektronik bir resim sergisi ile sonlandırıldı.
 

Gine Maarif Okulları ise Konakri Büyükelçiliğimizin tertiplemiş olduğu 15 Temmuz Şehitlerini Anma programına iştirak etti. Etkinlik, Maarif Okulları öğrencileri tarafından şehitlerimiz için okunan Kur’an tilaveti ve dualarla sona erdi.