Maarif Okulları Sao Tome'de
Maarif Okulları Sao Tome'de

Maarif Okulları Sao Tome'de

Ekim 07, 2017

Türkiye Maarif Vakfı, Maarif Okulları’na bir yenisini daha ekledi.

Türkiye Maarif Vakfı, 7 Ekim 2017 Cumartesi günü yapılan törenle Sao Tome’de anaokulu düzeyinde Maarif Okulunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Urbino Botelho, Eğitim Bakanlığı ve Spor Bakanlığı yetkilileri ile Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Yavuz Başkanlığındaki heyet katıldı. İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Dışişleri Bakanı Botelho, Maarif Anaokulunun Türkiye ile Sao Tome arasındaki ilişkileri ilerletmede ilk adım olduğunu, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğe katkı sağlayacağından şüphesi olmadığını dile getirdi. Önümüzdeki yıllarda ilkokul ve ortaokul düzeyinde Maarif Okullarının açılmasını beklediklerini ifade eden Botelho, Dr. Hasan Yavuz Başkanlığındaki heyete katılımları için teşekkür etti.

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Yavuz, Maarif Anaokulunun Sao Tome’de Türkiye’nin dostluğu ve kardeşliğinin temsilcisi olacağını, Sao Tome ve Principeli çocukların ülkelerine ve insanlığa faydalı nesiller olarak yetiştirilmesi için yoğun çaba göstereceğini söyledi. Başbakan Sayın Trovoada’ya da ayrıca teşekkür eden Dr. Yavuz, Maarif Anaokulunun her iki ülke için de hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından, Sao Tome ve Principeli sanatçıların Türkiye Maarif Vakfı için besteledikleri şarkıyı söylemeleriyle tören sona erdi.