Maarif Okulları Moritanya'da İlk Mezunlarını Vermenin Heyecanını Yaşadı
Maarif Okulları Moritanya'da İlk Mezunlarını Vermenin Heyecanını Yaşadı

Maarif Okulları Moritanya'da İlk Mezunlarını Vermenin Heyecanını Yaşadı

Mayıs 17, 2018

Moritanya’da 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Türkiye Maarif Vakfına devredilen okullar ilk mezunlarını verdi.

"Eğitimlerine Türkiye'de devam edecekler"

Moritanya'daki Maarif Okullarından mezun olan anaokulu, ilkokul ve lise öğrencileri için başkent Nuakşot’ta mezuniyet programı düzenlendi. Programa, T.C. Nuakşot Büyükelçisi Mehmet Bilir, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Mustafa Göksu, TMV Mezun Takip Daire Başkanı Ali Arıkmert, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Güvercin, T.C. Nuakşot Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Mehmet Fatih Aydın ve  Türk Hava Yolları Moritanya Koordinatörü Ayhan Kocaman’ın yanı sıra Moritanya’da bulunan Türk iş adamları ve öğrenci velileri katıldı. TMV bünyesinde faaliyet gösteren okullardan mezun olan öğrencilerin eğitimlerine Türkiye’de devam edeceğini belirten TMV Mütevelli Heyet Üyesi Mustafa Göksu, “Eğitim kalitesini yükseltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Mezun olan bazı öğrencilerimiz, Türkiye’deki üniversitelerde eğitimlerine devam edecekler” dedi.

"Daha kaliteli bir eğitim için çalışacağız"

Türkiye Maarif Vakfı logolu cübbeleriyle diplomalarını alan Moritanyalı öğrencilerin başarılı olanları, üniversite eğitimlerini Türkiye’de alacaklar. Türkiye Maarif Vakfı Moritanya Direktörü Adil Taniş, önümüzdeki yıl çok daha kaliteli bir eğitim sağlanacağını ve Türkiye ile Moritanya arasındaki kalıcı dostluğu sürdürmek istediklerini belirtti. Adil Taniş, “Maarif Okullarının gelecek yıla dair büyüme ve gelişme hedefleri doğrultusunda öğrencilerimize daha kaliteli hizmet sunacağız” şeklinde konuştu.

"THY’den hediye uçak bileti"

Düzenlenen mezuniyet töreninde Türk Hava Yolları da öğrencilerin sevinçlerine sevinç katarak en başarılı iki Moritanyalı öğrenciye İstanbul uçak bileti hediye etti.