Maarif okulları dünyanın dört bir yanında 19 Mayıs 100. yılı kutladı
Maarif okulları dünyanın dört bir yanında 19 Mayıs 100. yılı kutladı

Maarif okulları dünyanın dört bir yanında 19 Mayıs 100. yılı kutladı

Mayıs 22, 2019

Dünyanın dört bir yanında Türkiye Maarif Vakfına bağlı olarak faaliyet gösteren okullarda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında dünyanın dört bir yanında Maarif Okulları’nda eğitim gören öğrenciler tarafından coşkuyla kutlandı.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis Maarif Okulunda düzenlenen kutlama programında yöresel oyunlar oynanırken öğrenciler tarafından harılanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili şiirler ve Türkçe Türkler söylendi. Programa katılan çok sayıda ve protokol tarafından izlendi.

Makedonya’da başkent Üsküp ve Kalkandelen’de bulunan Maarif Okullarda eğitim gören öğrenciler Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği ve Maarif Vakfı koordinasyonunda Edirne’de düzenlenen 19 Mayıs 100. Yıl etkinliklerine katılmaktadırlar. Makedonya’daki maarif okullarında da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Romanya’ın başkenti Bükreş’te bulunan Maarif Okullarında öğrenciler düzenlenen çeşitli etkinliklerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutladılar.

Venezuela başken Karakas’taki Türkiye Maarif Vakfı okulunda ise öğrenciler şarkılar eşliğinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar. Programa Türkiye’nin Karakas Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ve çok sayıda veli katıldı.

ABD, Avustralya, Somali, Moritanya, Kamerun, Senegal, Sudan, Tanzanya, Sierra Leone ve Kongo Cumhuriyeti’nde bulunduğu birçok ülkede Maarif Okullarında öğrenciler tarafından faklı dillerde düzenlenen çeşitli etkinliklerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.