Maarif Öğrencileri TEKNOFEST’te
Maarif Öğrencileri TEKNOFEST’te

Maarif Öğrencileri TEKNOFEST’te

Mayıs 03, 2023

Türkiye’nin yurt dışına açılan penceresi Türkiye Maarif Vakfı, kurulduğu günden bu yana icra ettiği faaliyetler, akademik çalışmalar ve sosyal, kültürel etkinliklerle adından söz ettiriyor. İlki 2018’de gerçekleştirilen ve 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda altıncısı düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katılan Maarif öğrencileri, ortaya koydukları projelerle ödüle layık görüldü.

Afganistan Maarif Okullarından iki, Kırgızistan Maarif Okullarından bir, Kuzey Makedonya Maarif Okullarından bir ve Pak-Türk Maarif Okullarından bir proje ile finalist olan takımlar TEKNOFEST’e katılmayı hak etti.

Afganistan, Mezar-ı Şerif Okulu, “Akıllı Ulaşım Yarışması / İlkokul/Ortaokul Seviyesi”nde akıllı park sistemini geliştiren bir proje; Kabil Ariana Erkek Lisesi ise “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması/ Afet Yönetimi Kategorisi”nde yangın ve deprem uyarı robotiği projesi üzerine çalıştı.



Pakistan, “İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Kategorisi”nde afete hazırlık web sitesi ve mobil aplikasyonunu içeren bir proje ile; Kırgızistan, “Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Fikir Kategorisi”nde elmanın enzim çalışması ile; Kuzey Makedonya da “Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Fikir Kategorisi Lise Seviyesi”nde yiyecek atıklarından biodizel yakıt üretimi projesi ile TEKNOFEST’e katıldı.

Yapılan sunumlarda Afganistan Mezar-ı Şerif Okulu en iyi sunum ödülü aldı.



TEKNOFEST’in üçüncü gününde Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Mütevelli Heyeti Üyeleri Cihat Demirli, Mahmut Özdil ve Zeynep Arkan ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çaltılı ve İpek Coşkun Armağan Türkiye Maarif Vakfı Standı’nı ziyaret etti.