Maarif Öğrencilerden Gıda ve Sağlık Malzemesi Yardımı
Maarif Öğrencilerden Gıda ve Sağlık Malzemesi Yardımı

Maarif Öğrencilerden Gıda ve Sağlık Malzemesi Yardımı

Mayıs 17, 2020

Türkiye Maarif Vakfı Romanya Temsilciliği tarafından Romanya'da COVID-19 salgınıyla ilgili olumsuzlukların yaşandığı süreçte yerel yönetimleriyle iş birliği yaparak yerel halka gıda ve sağlık yardımında bulundular.

 Uluslararası Bükreş Maarif Okullu öğretmen ve öğrencilerin katkılarıyla başkent Bükreş’in 1 km kuzeyinde bulunan Voluntari kasabası Belediyesi işbirliği ile ailelere gıda ve sağlık malzemesi dağıtımını gerçekleştirildi.

Türkiye Maarif Vakfı Romanya Temsilciliği ve Uluslararası Bükreş Maarif Okulları öğrencileri, COVID-19 salgınıyla ilgili olumsuzlukların yaşandığı süreçte başkent Bükreş’in 1 km kuzeyinde bulunan Voluntari Belediyesi ile iş birliği yaparak vatandaşlara gıda ve sağlık malzemesi yardımında bulundular.

Yardım faaliyetlerinde yer alan öğretmen ve öğrenciler, bu konuda bir şeyler yapabilmenin mutluluğunu ve sevincini hissettiklerini ifade ettiler. Ülke Temsilciği yetkilileri de, Maarif Okullarının  gerek eğitimde ve gerek sosyal projelerde yer alarak dost ve kardeş ülke olan Romanya’nın yarasına bir nebze de olsa merhem olmaya çalıştıklarını belirtti.

İlerleyen zamanlarda farklı proje ve düşüncelerle çalışmaların sürdüreceğinin aktarıldığı açıklamada, gerçekleştirilen yardımlardan dolayı yerel halkın da memnun olduğuna yer verildi.