Maarif Maratonu 'Back to School' Etkinliği ile Yeni Akademik Yıla Enerjik Başlangıç
Maarif Maratonu 'Back to School' Etkinliği ile Yeni Akademik Yıla Enerjik Başlangıç

Maarif Maratonu 'Back to School' Etkinliği ile Yeni Akademik Yıla Enerjik Başlangıç

Eylül 20, 2024

Arnavutluk Maarif Okulları'nın Tiran Kampüsü, "Back to School" temasıyla düzenlediği Maarif Maratonu ile öğrencilerin yeni akademik yıla daha enerjik ve motive bir şekilde başlamasını sağladı. Tirana Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen bu etkinlikte, lise kademesindeki öğrenciler heyecan dolu parkurlarda yarıştı.


Geniş bir katılımla gerçekleşen etkinlik, basının da yoğun ilgisini çekti. Öğrenciler, hem spor yapmanın keyfini çıkardılar hem de arkadaşlarıyla birlikte güzel anılar biriktirdiler. Maarif Maraton'u birinci sırada tamamlayan öğrenci Scooter, ikinci tamamlayan tablet ve üçüncü olan öğrenci ise akıllı saat ile ödüllendirildi ve başarılı olan öğrencilere sertifikalar verildi.


Maarif Tiran Kampüsü öğretmenlerinin her iki yüz metre arayla yarışmayı takip ederek güvenliği ve koordinasyonu sağlamış oldular. Etkinlik kapsamında ülkenin kolluk kuvvetleri ve sağlık birimlerine de resmi yazılarla bildirimler yapılmıştır. 


Arnavutluk Ülke Temsilcisi Mesut Özbaysar "Bu tür etkinliklerin öğrencilerin fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağladığını, aynı zamanda yeni akademik yıla motivasyonla başlamalarına yardımcı olduğunu belirtti. "Back to School" etkinliği, gelecekte de geleneksel olarak devam ettirilerek, gençlerin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını pekiştirmeyi hedefliyor.


Maarif Maratonu, toplumsal dayanışmayı güçlendirmek ve sporun önemini vurgulamak amacıyla düzenlenmeye devam edecek.