“Maarif Film Okuma Atölyesi” çalışmaları başladı
“Maarif Film Okuma Atölyesi” çalışmaları başladı

“Maarif Film Okuma Atölyesi” çalışmaları başladı

Mart 18, 2021

Dünyanın dört bir yanındaki Türkiye Maarif Vakfı personelin katılımıyla çevrim içi gerçekleştirilen “Maarif Film Okuma Atölyesi” çalışması “Truman Show” filmi ile gerçekleştirildi.


Vakfın Genel Merkez Konferans salonunda startı verilen Kurum çalışanları arasında ortak bir Kurum Kültürü ve Dili oluşturulabilmesi, tüm birimlerinde görevli çalışanlar arasında sosyal etkileşimin arttırılması amacıyla İnsan Kaynakları Daire Başkanlığınca düzenlenen “Film Okuma Atölyesi” çalışmasının açılış konuşmasını yapan Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben, etkinliklerle birimlerde görevli personeller arasında sosyal etkileşimi artırmayı hedeflendiğini ifade etti.
 

Etkinliğin ilk filmi olan "Truman Show" değerlendirdiklerini aktaran Türkben, çalışanlarla birlikte izlediği filmin içerdiği mesajları beğendiğini ayrıca algıları ve inanç boyutu çerçevesinde tefekkür edilebileceğini belirtti.
 

Etkinliğin konuğu Senarist ve eğitimci Ayşe Karaköse’nin katılımıyla gerçekleştirilen atölye çalışması, 1998 yapımı “Truman Show” filmi yurt içi ve yurt dışında görevli olan katılımcılarında katılımıyla interaktif olarak münazara yapıldı.
 

Yapılan münazarada Film Okuması nedir?, Film Dili ve Grameri nedir?, Film Dili ile verilen subliminal mesajlardan nasıl kurtuluruz?, Medyanın anlam aktarımı hedefiyle kullandığı yöntemler nelerdir?, Truman Show filmi üzerinden film dili nasıl okunabilir, Truman Show filmindeki karakterler, anlam ve kullanılan metaforlar, Truman Show film sahnelerinin inançlara ve dinlere yaptığı atıflar, Truman Show Filminin psikolojik açıdan çözümlemesi ve Hollywood film örnekleri çağrışımları ve analizleri başlıklı konular öne çıktı. Katılımcılar bu konular üzerine ilk filim okumasını gerçekleştirmiş oldu.
 

Etkinliğin ikinci atölyesi; 30 Mart Salı günü, Yönetmen Faysal Soysal moderatörlüğünde “Üç Yol” isimli filmin analizi ile devam edeceği belirtildi.