Maarif Ailesi İftar Sofrasında Buluştu
Maarif Ailesi İftar Sofrasında Buluştu

Maarif Ailesi İftar Sofrasında Buluştu

Mayıs 23, 2019

Türkiye Maarif Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak tüm vakıf çalışanların katıldığı 3. Geleneksel İftar Programı düzenlendi.

Vakfın İstanbul’daki genel merkezinin bahçesinde düzenlenen programa Türkiye Maarif Vakfı  Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Halkbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Himmet Karadağ, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, tüm çalışanlar ve aileleri bir araya geldi.

Türk Tasavvuf Müziği dinletisinin sunulduğu program, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Ezan-ı Şerif'in okunmasıyla başladı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Prof. Dr. Akgün, konuşmasında trafik kazasında Moritanya’da hayatını kaybeden Vakıf çalışanı Furkan Akyol'un çalışma arkadaşlarına ve ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Furkan Akyol’un Vakfın ilk şehidi olarak kabul ettiklerini ifade eden Akgün, “Vakıf tarihimiz açısından çok önemli hafızayı oluşturacak olan sevgili kardeşimiz merhum Furkan Akyol’u da huzurlarınızda bir kez daha rahmetle anmak istiyorum. O bir eğitim şehidiydi. Çünkü Moritanya’ya, masum ve mazlum halklara ilim ve irfan öğretmek yolunda bizlere katılmıştı ve birkaç gün önce törene gitmek isterken yolda elim bir trafik kazası geçirdi. Kendisine Allah’tan gani gani rahmetler diliyoruz. Ailesine ve sizlere sabırlar diliyorum. Onunla beraber olup ta yaralanan arkadaşlarımız Avni ve Turgut kardeşlerimiz var. Onlara da acil şifalar diliyorum.” dedi.

Türkiye Maarif Vakfının dünyanın dört bir yanında 5 bin 200 çalışanı ile dünyanın önde gelen, önemli, küresel bir eğitim kurumu haline geldiğini belirten Akgün şöyle konuştu:

“Maarif Vakfı olarak 52 ülkede temsilcilerimiz var. 35 ülkede okullarımız var. Bütün dünyaya yayılan okullarımızda Türk olmayıp da, bulunulan ülkeden yerel personel olarak çalışan, Türklerle beraber toplam bugün 5 bin 200 civarında çalışan ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son üç yıldaki bu gelişme sizlerin ve hepimizin el birliğiyle, gönül birliğiyle, yürek birliğiyle oldu. Türkiye Maarif Vakfı olarak, ileriki yıllarda da inşallah bu ailemiz büyüyerek devam edecek.”

Maarif Vakfının artık dünyanın dört bir yanında farklı başarılar elde etmeye başladığına dikkat çeken Akgün “Fedakarlık, özveri ve büyük bir gayretle, alın teriyle beraberce çalışmakta olduğumuz Vakfımız, inşallah önümüzdeki yıllarda dünyanın farklı bölgelerinde de başarılarılara imza atmaya devam edecek.  Daha birkaç gün önce Sudan’daki okullarımızda lise girişi için yapılan sınavlarda, Sudan’daki tüm liseler içinde ilk üçe giren öğrenciler Türkiye Maarif Vakfı Sudan Okullarımızın öğrencileriydi. Cibuti’den Tunus’a, Mali’den Avustralya’ya kadar, dünyanın her yerindeki okullarımız gerçekten sizler gibi fedakarca, vatansever, Türk bayrağını dünyanın her tarafında onurla yüceltmek için çalışan insanların omuzlarında yükseliyor.” diye konuştu.

Geceye şiirleri ve ilahileriyle Necip Karakaya renk katarken, çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlendi.