Kosova'daki Maarif öğrencileri matematik yarışmasında dereceye girdi
Kosova'daki Maarif öğrencileri matematik yarışmasında dereceye girdi

Kosova'daki Maarif öğrencileri matematik yarışmasında dereceye girdi

Mayıs 27, 2019

Kosova Uluslararası Maarif Okulları öğrencileri, Kosova'daki matematik yarışmasında dereceye girdi.

ATOMI Enstitüsü sorumluğunda Kosova genelinde düzenlenen Kanguru Matematik Olimpiyatları yarışmasında Maarif Okulları ülke genelinde 8. sınıflarda iki dereceye girdi.

4 bin 500 öğrenci içerisinde önemli bir derece kazanan Kosova Maarif Okulları öğrencileri Nadir Ymeri ve Almir Durguti, aileleri ile sertifika programına katılım sağladı.

Kosova'da tüm okullara açık olan yarışmada her yıl ülke genelinde sadece yaklaşık 45 kişi derece alabiliyor. Kangourou Sans Frontières Derneği (AKSF), asıl amacı her üye devlette matematiği yaymak ve popülerleştirmek olan ve matematik dünyasından birçok kişiyi bir araya getiren uluslararası bir organizasyon. Bütün katılımcı ülkelerde aynı gün gerçekleştirilen 'Kanguru' testinden iyi bir derece kazanmak, önemli bir başarı kabul ediliyor.

Düzenlenen sertifika törenine Kosova Eğitim Bakanı Şükrü Bütüçi de katılarak Maarif Okullarının sevincine ortak oldu. Bakan Bütüçi, Maarif öğrencileri ve öğretmenlerini başarılarından dolayı tebrik etti.

Törende Maarif Okulları Kosova Direktörü Mesut Özbaysar da, öğrencileri ve duyarlı ailelerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Okullarda işlerini özveri ile yapan öğretmen ve idarecilerini kutladı.