Kosova Uluslararası Maarif Okullarında Yeni Öğretim Yılı Etkinliği
Kosova Uluslararası Maarif Okullarında Yeni Öğretim Yılı Etkinliği

Kosova Uluslararası Maarif Okullarında Yeni Öğretim Yılı Etkinliği

Eylül 11, 2018

Kosova'nın başkenti Priştine ve güneybatısındaki Prizren şehrinde bulunan 472 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Maarif Okullarında 2018-2019 eğitim-öğretim yılının açılışı dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Başkent Priştine'de 231 öğrencinin eğitim gördüğü Kosova Uluslararası Maarif Okullarında 2018-2019 eğitim-öğretim yılının açılışı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Program kapsamında Kosova ile Türkiye'nin milli marşları okundu, okulun tanıtım videosu izlendi, öğretmen kadrosu tanıtıldı. Ayrıca öğrenciler Türkçe ve Arnavutça şarkılar ve şiirler söyledi.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftci de Maarif Vakfının 15 bini geçen öğrenci ile 140'ı aşan okul sayısıyla yaklaşık 40 ülkede faaliyet gösterdiğini aktardı.

Maarif Vakfı ve okulları olarak amaçlarının eğitim alanında dünyadaki son gelişmeleri bu okullarla Kosova halkına sunmak olduğunu dile getiren Çiftci, "Daha ikinci yılımız olmasına rağmen çocuklarınız buranın, Prizren'in en iyi okulunda eğitim görüyor diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya da Maarif Vakfı okullarının 2017'den itibaren eğitim gibi, toplumun geleceği olan önemli bir alanda çok önemli bir görev üstlendiğini aktararak, "Devletimiz de bu okulların her şekilde arkasındadır." diye konuştu.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Uluslararası Maarif Okullarının ülke eğitimine sunduğu katkılardan dolayı Türkiye’ye teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Kosova Meclis Başkan Yardımcısı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) milletvekili Fikrim Damka da okulun öğrenci sayısının artmasının bu okullara ve Türkiye'ye duyulan güvenin kanıtı olduğunu vurguladı.

Kosova İçin Girişim (NİSMA) partisi milletvekili Zafir Berisha ise dost ülke olarak Kosova'ya sunulan büyük yardım ve destekten dolayı Türkiye'ye teşekkürlerini ifade etti.

Etkinliğe katılan Kosovalı siyasetçiler Uluslararası Maarif Okullarından duydukları memnuniyetti dile getirdiler.

Ardından etkinlikler Prizren şehrinde bulunan ve 241 öğrencinin eğitim gördüğü Kosova Uluslararası Maarif Okullarında devam etti.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının açılışı programları çerçevesinde okul öğrencileri şiir okudu, yerel halk oyunları sergilendi.

Çeşitli gösterilerin düzenlendiği etkinliğe Kosovalılar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliklere Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ile aileler, Kosovalı siyasetçiler ve diğer davetliler katıldı.