'Kosova Maarif Okulları' İftar’da Buluştu
'Kosova Maarif Okulları' İftar’da Buluştu

'Kosova Maarif Okulları' İftar’da Buluştu

Mayıs 24, 2019

Türkiye Maarif Vakfı Kosova’nın Prizren ve Priştine şehirlerinde bulunan Maarif Okullarında iftar programları düzenlendi.

Priştine şehrinde bulunan bir otelde Kosova Maarif Okulu yöneticileri tarafından düzenlenen programına Maarif Vakfı Kosova Direktörü Mesut Özbaysar, okul idarecileri, öğretmen öğrenci ve veliler katıldı.

Kosova Direktörü Özbaysar, yaptığı açıklamada, 40’a yakın ülkede yaklaşık 300 okulda eğitim veren büyük bir ailenin fertleri olarak burada bulunmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Güzel insanlar yetiştirme hayaliyle yola çıkmış bir kurum olduklarına vurgu yapan Özbaysal, şöyle konuştu:

“Bugün açlıkla, susuzlukla, savaşla boğuşan topraklarda dahi, can suyu olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Silahların gölgesinde olsa da eğitimi sürdürmeye gayret ediyoruz. Kosova’da 2 yıl boyunca kulüp ve atölye çalışmaları kapsamında 250 ye yakın etkinlik ile büyük bir başarı elde ettik. Öğrencilerimizin başarı düzeyleri gözle görülür şekilde yukarı doğru çıktığını net bir şekilde görmekteyiz. Bu başarılar, gayretler Kosova’daki en iyi okul olma yolunda önemli bir mesafe kat ettiğimizi göstermektedir” diyerek sözlerini tamamladı.