Kongo’da Yeni Maarif Okulu Kampüsü Açıldı
Kongo’da Yeni Maarif Okulu Kampüsü Açıldı

Kongo’da Yeni Maarif Okulu Kampüsü Açıldı

Ocak 30, 2024

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Türkiye Maarif Vakfı tarafından yaptırılan Necip Fazıl Kısakürek Kampüsü, resmi bir törenle hizmete girdi. 

Törene, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Zeynep Arkan, Türkiye’nin Brazavil Büyükelçisi Hilmi Ege Türemen, Eski Savunma Bakanı Dr. Nurettin Canikli, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Kongo Cumhuriyeti Uluslararası Devlet-Özel Sektör İş birliği Bakanı Ewongo Simeon, Brazavil Belediye Başkanı Dieudonné Bantsimba, Birleşmiş Milletler Orta-Afrika Temsilcisi Chris Mburu, Kongo Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Genel Müşaviri David Boke, Özel Okullar Kontrol ve Agreman Genel Müdürü Julien Samba ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Doç. Dr. Zeynep Arkan, Türkiye Maarif Vakfı’nın uluslararası eğitimde dünyaya açılan kapısı olduğunu belirterek, vakfın 52 ülkede 444 okul, 1 üniversite, 22 eğitim merkezi ve 37 yurt binası ile 52 bin 834 öğrenciye eğitim verdiğini söyledi. Arkan, vakfın misyonunun, insanlığın ortak değerleri ve miraslarına dayalı bir eğitim sunmak, dünyada barışı ve adaleti savunan, çeşitliliği kucaklayan ve erdemli bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı. Arkan, Maarif Okulları’nda Türkçe ve Türk kültür ve medeniyetinin de öğretildiğini, 10 farklı ülkede akredite olan Uluslararası Maarif Eğitim Modeli’nin (IM) uluslararası bir akreditasyon sistemi olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin Brazavil Büyükelçisi Hilmi Ege Türemen de, Türkiye Maarif Vakfının Kongo Cumhuriyeti’nde eğitim kalitesini yükseltmek için önemli bir katkı sağladığını ifade ederek, yeni kampüsün hayırlı olmasını diledi. Türemen, Türkiye ve Kongo Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin her alanda geliştiğini, eğitimin de bu ilişkilerin güçlenmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Eski Savunma Bakanı Dr. Nurettin Canikli ise, Maarif Okulları’nın sadece eğitim veren değil, aynı zamanda kültür ve medeniyet taşıyan kurumlar olduğunu söyledi. Canikli, Maarif Okulları’nın Afrika’da ve dünyada Türkiye’nin dostluk ve kardeşlik mesajlarını ilettiğini, Türkiye’nin Afrika’ya yönelik politikasının insani ve vicdani temellere dayandığını aktardı.

Ülke temsilcisi Mutalip Cansızoğlu da, Kongo Cumhuriyeti’nde açılan yeni kampüsün öğrenci ve velileri heyecanlandırdığını söyledi. Yeni kampüsün teknolojik altyapıyla donatıldığını ve öğrenciler için geniş sosyal alanlar sunduğunu belirten Cansızoğlu, “Maarif Okullarımızın eğitim vizyonu, insanlığın iyiliği ve barışı için çalışmaktır. Okullarımızda modern eğitim teknikleri uyguluyoruz. Bunu da zenginleştirilmiş içerikler, iyi bir pedagojik yöntem ve teknolojik imkan ve malzemeler ile destekliyoruz. Eğitimi yaşayarak, üreterek ve deneyimleyerek kalıcı hale getirmek en temel amaç ve hedefimizdir.” dedi.

Açılış töreninin ardından davetliler, kampüsü gezerek eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Zeynep Arkan ve beraberindeki heyet, Eğitim Bakanlığı Genel Müşaviri David Boke ve Kinşasa Büyükelçisi Murat Ülkü’yü de ziyaret ettiler.

Doç. Dr. Arkan ve beraberindeki heyet, Uluslararası Maarif Okulları kardeş okulu Jewels International School of Kinshasa ziyaretinde okul yöneticileri ve öğretmenler görüşerek daha etkin işbirliği konuları görüşüldü. Görüşmede eğitim alanında iş birliği olanakları değerlendirildi.