Kırgızistan Maarif Öğrencisi Altın Sertifika Almaya Hak Kazandı
Kırgızistan Maarif Öğrencisi Altın Sertifika Almaya Hak Kazandı

Kırgızistan Maarif Öğrencisi Altın Sertifika Almaya Hak Kazandı

Temmuz 18, 2023

Türkiye’nin eğitim alanında dünyaya açılan penceresi Türkiye Maarif Vakfı, dünyada gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleri ve elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor. Tarihi ve kültürel ortak mirası paylaştığımız Orta Asya ülkelerinden Kırgız Cumhuriyetinde 2021’de eğitim faaliyetlerine başlayan Maarif Okulları, kısa sürede önemli mesafeler katederek ülke genelindeki sınavlarda önemli başarılar kazandı.


Ülkede lise mezunlarının yükseköğretim kurumlarına başvuru ve kabul süreçlerini gerçekleştirebilmeleri için yapılan ORT Sınavı’nda Maarif öğrencilerinden Seyitova Adelya Elmirbekovna ORT temel testinden 250 tam puan üzerinden 234 puanla “Altın Sertifika” almaya hak kazandı. Elmirbekovna, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde devlet genelinde yapılan sıralamada Bişkek’te üçüncü, ülke genelinde ise dördüncü oldu.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Seyitova, “Başarımda Maarif’ Okullarının payı büyük. İlk baştan itibaren bize en iyi öğretmenleri tahsis ettiler. Onlar bizi eğitti ve sınavlara hazırladı. Okulda aldığım derslerin haricinde başka bir kursa gitmeye ihtiyaç duymadım. Öğretmenlerimiz çok iyi. Hepsini çok seviyorum. Bizimle özel olarak ilgileniyorlar. Özellikle yabancı dil dersleri çok güzel.” ifadelerini kullandı.


Sınıfta oluşan atmosfere de değinen Seyitova, “Sınıfımızda hepimiz arkadaşız. Birbirimizi seviyoruz, destekliyoruz. Okulda ortam çok güzel. Okulda üç öğün lezzetli yemekler veriliyor. Sabah 8’den akşam 5’e kadar okuyoruz. Ben burayı çok seviyorum. Burası benim evim gibi.” dedi.


Altın Sertifika, Kırgızistan’da ORT’nin temel test sonuçlarına göre devlet genelinde en yüksek puan alan ilk 50 öğrenciye Kırgız Cumhuriyeti Devlet Başkanı tarafından veriliyor. “Altın Sertifika” alan öğrencilere, Kırgız Cumhuriyetindeki istediği yükseköğretim kurumuna ve istediği bölüme değerlendirmeye tabi tutulmadan burslu bir şekilde okuma hakkı tanınıyor.