Kıbrıs Adakent Üniversitesi Ders Başı Yaptı
Kıbrıs Adakent Üniversitesi Ders Başı Yaptı

Kıbrıs Adakent Üniversitesi Ders Başı Yaptı

Ekim 09, 2018

Türkiye Maarif Vakfının resmi ortağı olduğu Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi'nde (AKÜ) 2018-2019 akademik yılı Prof. Dr. Birol Akgün’ün verdiği “Kalkınma Politikaları ve Üniversitelerimiz” konulu açılış dersi ile başladı.

Gazi Magosa şehrinde kurulu bulunan AKÜ konferans salonunda düzenlenen 2018-2019 akademik yılı açılış programına Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cihad Demirli, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çaltılı, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TBMM İdari Amiri ve İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Magusa Belediye Başkanı İsmail Artel, KKTC Eski Milli Eğitim Bakanı ve Milletvekili Özdemir Berova, Türkiye’den ve KKTC’den pek çok STK ve siyasi parti temsilcisi, AKÜ Mütevelli Heyet Üyeleri Ahmet Dokumacı, Prof. Dr. İsmail Güleç, Doç. Dr. Süleyman Berk, Sami Çakmak, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi ve AKÜ öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitesinin akademik yılı ilk dersi Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün tarafından verildi.

Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi’nin Türkiye Maarif Vakfı tarafından desteklendiğini belirten Akgün, Vakfımızın dünyanın farklı bölgelerinde okullar açtığını ve eğitim alanında çalışan kurumlarla işbirlikleri geliştirdiğini belirterek bu çerçevede Kıbrıs Adakent Üniversitesi ile akademik ve idari alanda resmi ortaklık teşkil ettiklerini ifade etti.

Genç bir üniversite olan AKÜ’nün Kıbrıs yüksek öğretimine yeni bir soluk getireceğini ve KKTC’nin kalkınma politikalarına önemli katkılar sağlayacağını belirten Akgün, "Maarif Vakfı olarak KKTC’nin eğitim alanındaki uluslararasılarma politikasını destekliyoruz. Maarif Vakfı halen 31 ülkede 162 okul ile eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Dünya genelinde 90 ülkeyle resmi temas sağlandık, 45 ülkede de temsilcilik açarak küresel bir eğitim markası haline geldik. Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda gerek Kıbrıs’ta olsun gerek diğer ülkelerde olsun arkadaşlarımız sahada faaliyetlerini sürdürüyorlar. Eğitim alanında güzel Kıbrısımıza hizmet vermekten onur duyuyoruz. Ada Kent Üniversitesi ile ortak çalışmalar kapsamında önümüzdeki dönemde meyvesini alacağımız çalışmaları yürütüyoruz." dedi.

AKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Talip Emiroğlu da yapmış olduğu konuşmada, Türkiye Maarif Vakfı ortaklığı ile üniversitenin güç kazandığına dikkat çekerek, “Diş Hekimliği Fakültemizi 5. yılında Dünyadaki ilk 1000 Diş Hekimliği Fakültesinden biri olmasını, 10. Yılında ise ilk 100 Diş Hekimliği Fakültesinden biri olmasını hedefliyoruz.” dedi.

Açılış törenine katkılarından dolayı Prof. Dr. Akgün ve diğer katılımcılara plaket takdimi yapıldı. Bölümlerin öğrenci ve öğretim elemanlarıyla anı fotoğrafı çekimlerinin ardından program sona erdi.