Kamerun Maarif Okulları İlk Mezunlarını Verdi
Kamerun Maarif Okulları İlk Mezunlarını Verdi

Kamerun Maarif Okulları İlk Mezunlarını Verdi

Haziran 20, 2019

Türkiye Maarif Okulları’nda mezuniyet törenleri devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında eğitime başlayan Kamerun Maarif Okulları da ilk mezunlarını verdi. Başkent Yaounde’deki coşkulu törende 264 öğrenci diplomasını aldı.  

Toplam 6 bina, 14 okul, dört yurt ve 1161 öğrencinin eğitim gördüğü Kamerun Maarif Okulları’nda 264 öğrenci, Yauonde’de yapılan coşkulu bir törenle mezun olarak diplomalarını aldılar.

Yaounde Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan mezuniyet törenine Kamerun Meclis Başkan Vekili Awuru Mbaya Cyprian, Türkiye’nin Yaounde Büyükelçisi Ayşe Saraç, Vakfımız Mezun Takip Daire Başkanı Ali Arıkmert, Kamerun Direktörümüz Murat Şeras, Kamerun Orta ve Temel öğretim Bakanlığı Bölge Müdürleri, ACAMAS Derneği Kamerun Başkanı, Yaounde Diyanet İşleri Koordinatörü ile çok sayıda veli ve misafir iştirak etti.

KAMERUN’UN KÜLTÜR ELÇİLERİ

Törende, Meclis Başkan Vekili Awudu Mbaya Cyprian “Türkiye’ye eğitim alanında yapmış oldukları bu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Maarif Vakfının burada vermiş olduğu hizmetleri Kamerun olarak çok anlamlı buluyoruz. Mezun olan öğrencilere Türkiye’de verilen burslar sayesinde de öğrencilerimiz Türkiye’yi daha yakından tanıma fırsatı elde ediyorlar” diye konuştu.

Büyükelçi Ayşe Saraç ise “Kısa sürede büyük ilerlemeler gösteren Vakfımıza ve güvenlerinden dolayı Kamerunlu vatandaşlara teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımız dost iki ülke arasında kültür elçileri olarak bu dostluğu daha da pekiştireceklerdir” dedi.

Programda mezun olan öğrencilerin yükseköğrenimlerine Türkiye’de devam etmeleri için ülkemizdeki yükseköğrenim fırsatları ve imkanları hakkında açıklamalar yapıldı.

Açılış ve selamlama konuşmalarından sonra program öğrencilerin sahne performansları ile devam etti. Kamerun’un renkli kültür yelpazesinden esintilerin yer aldığı folklor ve dans gösterileri, şarkı ve şiirler, öğrenci skeçleriyle izleyicilere unutulmaz bir program sunuldu. Program mezuniyet pastasının kesilmesi ve ikramlarla, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

2018-2019 Akademik eğitim yılı sonunda tüm Kamerun genelinde; 89 öğrenci anaokulundan, 49 ilkokul, 80 ortaokul ve 46 öğrenci ise liseden olmak üzere toplam 264 öğrenci mezun oldu.  Türkiye Maarif Vakfı’nın Kamerun’da güneyde DOUALA, merkezde YAOUNDE ve kuzeyde ise NGAOUNDÉRÉ şehirlerinde bulunan okullarında yeni dönem ise 2 Eylül’de başlayacak.