Kamerun Cumhuriyeti Ortaöğretim Bakanı Egbe’den Maarif Okullarına ziyaret
Kamerun Cumhuriyeti Ortaöğretim Bakanı Egbe’den Maarif Okullarına ziyaret

Kamerun Cumhuriyeti Ortaöğretim Bakanı Egbe’den Maarif Okullarına ziyaret

Haziran 18, 2020

Kamerun Cumhuriyeti Ortaöğretim Bakanı Pauline Nalova Lyonga Egbe ve beraberindeki heyet, Kamerun Maarif Okulları Yaounde Kolejini ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti Niamey Büyükelçisi Ayşe Saraç’ın da eşlik ettiği Bakan Egbe’nin ziyareti sırasında ülke temsilcisi ve okul yöneticileri hazır bulundu. Bakan Egbe ve aralarında Ortaöğretim Bakanlığı Bölge Müdürü ile çok sayıda bürokratın yer aldığı heyet, Türkiye Maarif Vakfı tarafından ülkede verilen uzaktan eğitim çalışmalarını yerinde inceledi.

Ardından heyetin okul idaresine sorduğu; derslerin nasıl işlendiğine, öğretmen-öğrenci iletişiminin nasıl sağlandığına, uzaktan eğitim süreçlerinin nasıl yürütüldüğüne ilişkin sorulara, Maarif öğretmenleri ve öğrencileri tarafından demo derslerle uygulamalı olarak cevap verildi.

Bakan Egbe’ye derslerin dışında Türkiye Maarif Vakfı merkez birimlerince hazırlanan aile rehberi, personel rehberi, haftalık etkinlikler gibi çalışmalar da gösterildi.

Pauline Nalova Lyonga Egbe yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Kamerun Hükümeti’nin de uzaktan eğitim çalışmaları yürüttüğünü ancak istenilen seviyeye ulaşılamadığını, bu konuda Türkiye Maarif Vakfı ile iş birliğinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Özellikle öğretmenlerin eğitimi noktasında duyulan ihtiyaçlarına dikkat çeken Egbe, Türkiye Maarif Vakfının çalışmalarından ülkenin uzaktan eğitim alt yapısının güçlendirilmesi amacıyla yararlanacaklarını ifade etti.

Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirten Egbe, yakın zamanda uzaktan eğitim konusunda işbirliği için daha sık görüşüleceğini söyledi.