İstanbul Eğitim Zirvesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konuşmasıyla Başladı
İstanbul Eğitim Zirvesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konuşmasıyla Başladı

İstanbul Eğitim Zirvesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konuşmasıyla Başladı

Kasım 25, 2021


 

Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösterdiği okullarla Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olan Türkiye Maarif Vakfının düzenlediği İstanbul Eğitim Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla başladı.

Programın onur konuğu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan; Türkiye Maarif Vakfı mensuplarının en sıkıntılı ve zorlu coğrafyalarda çalışmalarını büyük bir özveriyle ve samimiyetle sürdürdüğünü söyleyerek, Maarif Okullarının yerel müfredatın yanı sıra uluslararası eğitim sistemlerini de uyguladığını, bu vesileyle dünyanın dönüşüm ve kalkınmasında öncü bir rol oynadığını dile getirdi.

“Vakıf okullarının eğitim kalitelerinin yanı sıra özverili kadrosuyla da bulundukları ülkelerde büyük takdir topladığını görüyoruz. Gerek ülkemizde ağırladığımız devlet ve hükümet başkanları, gerekse yurt dışı ziyaretlerimizde muhataplarımız Vakfımızın mevcudiyetinden duydukları memnuniyeti sık sık dile getiriyorlar. Biz de bu başarıyla gurur duyuyor, ülkemiz ve milletimiz adına iftihar ediyoruz.” diyen Erdoğan, Maarif Okullarının eğitim öğretim hizmetlerini yerine getirirken teknolojinin imkânlarından da azami ölçüde faydalandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs döneminde bile eğitim öğretimi kesintisiz bir sürdüren Maarif Okullarının bu kritik süreçte sergilediği kararlı tutumuyla eğitim misyonundaki kaliteyi ortaya koyduğunu aktardı.

Küresel alanda rekabet ederken yerel ihtiyaçları ve yerel değerlere saygı duyacak bir anlayışın yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Mazisinde sömürgecilik lekesi bulunmayan bir ülke olarak insanı ve fıtratı merkeze alan eğitim tasavvurunun güçlendirilmesine Türkiye Maarif Vakfının öncülük edeceğine inanıyorum. İstanbul Eğitim Zirvesi’nin Vakfımızın yol haritasının belirlenmesi ve başarı grafiğinin artırılmasında bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Dünyanın 46 ülkesinde samimiyetle, fedakarlıkla ve aşkla hizmet eden tüm Maarif Vakfı mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.”