II. Mezun Yaz Kampı Yapıldı
II. Mezun Yaz Kampı Yapıldı

II. Mezun Yaz Kampı Yapıldı

Temmuz 18, 2019

Türkiye Maarif Vakfı ülkemizde üniversite eğitimi alan mezun öğrencileriyle İstanbul’da buluştu. 

Bu yıl ikincisinin düzenlendiği Mezun Yaz Kampı'na 10 ülkeden 120 öğrenci katıldı. Kamp boyunca öğrencilerimize çeşitli seminerlerin yanı sıra akademik danışmanlık hizmeti verildi. Bir hafta devam eden kamp kapsamında öğrencilerimiz çeşitli sosyal ve sportif faaliyetlerde bir araya geldiler. 

Yapılan seminerlerde öğrencilerimize uluslararası öğrenci olarak Türkiye’de öğrenci olmanın öneminden, öğrenci olarak ülkelerini temsil ettikleri ve taşımaları gereken sorumlulukları hatırlatıldı. Türkiye’de uluslararası öğrenci olmanın farklı ülkelerden insanlarla tanışmaya, farklı kültürlerden dostalar edinmeye imkân sağladığı vurgulandı. İyi insan, güvenilir insan olmanın bireyin hayatına kattığı değerler üzerinde duruldu. Türkçe'yi en iyi şekilde öğrenmelerinin onların eğitim hayatına sağlayacağı katkı hatırlatıldı.  Öğrencilerden gelen sorular cevaplandı.

Program kapsamında gerçekleştirilen piknikte çeşitli spor müsabakalarında eğlenceli vakit geçiren öğrencilerin kaynaşması sağlandı. Tarih ve kültür gezisi çerçevesinde İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarına geziler düzenlendi. Öğrencilerimizle birlikte İstanbul’un tarihi mekanları, camileri ve müzeleri ziyaret edildi. Bir rehber eşliğinde gerçekleştirilen Boğaz turunda öğrencilere İstanbul’un tarihi ve konumu hakkında ayrıntılı sunumlar yapıldı.