I. Uluslararası Maarif Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni
I. Uluslararası Maarif Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni

I. Uluslararası Maarif Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni

Haziran 04, 2021


Maarif Okulları arasında ilki yapılan “Pandemi Günlerinde Eğitim” konulu fotoğraf yarışmasının Ödül töreni online olarak gerçekleşti.

Programa farklı ülkelerden katılım sağlayan yarışmacılara Vakıf Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün yaptığı konuşmada, fotoğraf sanatıyla meramını anlatan öğrencileri tebrik ederek ve gönderilen eserlerin Pandemi günlerini anlatan tarihi vesikalar olduğunu söyledi.

Akgün, Fotoğraf yarışmasının kurumun farklı ülkelerdeki, hafızasını oluşturduğunu ve ileriye yönelik sanatsal bir faaliyet yürütüldüğünü kaydetti.

Sosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler Birim Yöneticisi M. Fatih Pehlivan ise fotoğraf yarışmalarını yılda iki kez yapacaklarını ve geleneksel hale getireceklerini belirterek, fotoğraf sanatının öğrenci ve okullar arasında yaygınlaşmasını sağlayacak eğitim programları yaptıklarını ve farklı ülkelerdeki çok uluslu Maarif ailesinin kültürel ve sosyal zenginliğini anlatmak için yarışmalar organize edileceğini ifade etti.

Birincilik ödülünü (Canon EOS 2000D ) Pakistan’dan katılan İbadullah Hasan fotoğrafı, İkincilik Ödülünü (Canon IXUS 190) Somali’den Zakaria Yasin, üçüncülük ödülünü (Samsung Galaxy Tab A 8 SM-T290) Macaristan’dan David Al Saifari kazanarak, okul yöneticilerinin ellerinden teslim aldı. Ayrıca mansiyon kazanan 10 öğrencilere muhtelif ödüller verildi.