Güney Afrika heyetinden Türkiye Maarif Vakfına ziyaret
Güney Afrika heyetinden Türkiye Maarif Vakfına ziyaret

Güney Afrika heyetinden Türkiye Maarif Vakfına ziyaret

Kasım 10, 2018

Güney Afrika Cumhuriyeti İslam Fıkıh Konseyi (Muslim Judicial Council) heyeti, Türkiye Maarif Vakfı’na ziyaret gerçekleştirdi.

Güney Afrika Cumhuriyeti İslam Fıkıh Konseyi Başkanı Shaykh Irfaan Abrahams başkanlığındaki heyet, Türkiye Maarif Vakfı genel merkezinde Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün tarafından ağırlandı.

Başkan Prof. Dr. Akgün, heyete Türkiye Maarif Vakfı faaliyetleri ve hedeflerinin yanı sıra kurumun uluslararası çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

Konsey üyelerine, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü ve FETÖ ile ilgili bilgilendirme yapan Akgün, vakfın faaliyetleri hakkında şöyle konuştu:

"2 yıl önce faaliyete başlayan vakfımız, yurt dışında eğitim kurumları açma misyonunu üstlendi. Vakfımızın Güney Afrika Cumhuriyeti’nde yürüttüğü çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.  Güney Afrika Cumhuriyeti'nde eğitim faaliyetlerine başlamak üzereyiz. Kısa sürede, emin adımlarla hızla büyüyen Türkiye Maarif Vakfı 31 ülkede 2 üniversite ve 162 okulda eğitim veriyor. Dünya genelinde 92 ülkede okul açılması için resmi temaslarda bulunduk ve 50 ülkede de direktörlük kurduk. Dünya genelinde çalışmalarımız hızla devam ediyor."

Akgün, ayrıca heyete Türkiye Maarif Vakfı’nın Güney Afrika Cumhuriyeti'nde önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konsey Başkanı Abrahams ise, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güney Afrika Cumhuriyeti’ni ziyaretinden dolayı Müslümanların çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye Maarif Vakfı'nın faaliyet bölgelerine Cape Town şehrini de eklemesi ve Müslümanlara eğitim alanında yardımcı olunmasını beklediklerini belirten Abrahams, Cape Town şehrinin, İslam’ın ilk ulaştığı bölge olduğunu, Müslüman nüfus yoğunluğun olması ve Güney Afrika toplumu üzerindeki etkisi dolayısıyla önemli olduğunu kaydetti.