Güney Afrika Cumhuriyeti ve Mozambik'teki Türk vatandaşları Maarif Vakfı ağırladı
Güney Afrika Cumhuriyeti ve Mozambik'teki Türk vatandaşları Maarif Vakfı ağırladı

Güney Afrika Cumhuriyeti ve Mozambik'teki Türk vatandaşları Maarif Vakfı ağırladı

Mayıs 25, 2020

Güney Afrika Cumhuriyeti ve Mozambik’teki Türk vatandaşları, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle uluslararası seferlerin durdurulmasının ardından Türk Hava Yollarının (THY) özel seferiyle Türkiye’ye dönmek için Türkiye Maarif Vakfı temsilciliğinde ağırlandılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla 59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaşın Ramazan ayını ve bayramını evlerinde geçirebilmesi amacıyla başlatılan tahliye kapsamında, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Mozambik’teki Türk vatandaşlarının toplanma yeri olarak Türkiye Maarif Vakfının Ülke Temsilciliği binası belirlendi.

İki ülkede yaşayan 93 Türk vatandaşı, temsilciliğe gelerek burada bir süre misafir edildiler. Vakıf çalışanları tarafından ihtiyaçları giderilen vatandaşlar, kendileri için Türkiye’den gelen THY’ye ait TK4947 uçağıyla yurda uğurlandılar.

Türkiye Maarif Vakfı Güney Afrika Temsilcisi yaptığı açıklamada, “Devletimizin bu titiz operasyonu ile Türkiye’ye tahliye edilen vatandaşlarımızı Vakfımızda ağırlamak, onların sevinçlerine ortak olmak bizim için de büyük bir mutluluk kaynağı.” dedi.

Pretorya Büyükelçiliği tarafından toplanma yeri olarak ülke temsilciliğinin belirlendiğini ifade eden Türkiye Maarif Vakfı Güney Afrika Temsilcisi, “93 vatandaşımız Mozambik ve Güney Afrika’nın birçok yerinden Türkiye’ye dönmek için buraya geldi. İhtiyaçları giderilen vatandaşlarımızın resmi işlemleri tamamlandıktan sonra kendileri için hazırlamış olduğumuz yolluk çantalarını hediye ederek Türkiye’ye uğurladık.” diye konuştu.

Yolculardan 43 yaşındaki Yakup Öztaş, Türkiye’nin kendileri için özel olarak uçak göndermesinden, karşılamaya kadar gerçekleştirilen tüm çalışmalardan gurur duyduğunu ifade etti.

Aralarında başka ülkelere ait vatandaşların da bulunduğuna dikkat çeken Öztaş, “Düşünebiliyor musunuz, dünyanın her yerinden vatandaşlar burada kaldı ama bizleri almaya THY geliyor. ABD de, İngiltere de böyle bir operasyon yapamadı. Bu çok büyük bir hizmet. Büyük devlet olmak böyle bir şey.” şeklinde konuştu.

Türkiye Maarif Vakfı tarafından ağırlanan yolcular, ayrılırken Vakıf çalışanlarına gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiler.