Gine Maarif Okulları Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Başladı
Gine Maarif Okulları Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Başladı

Gine Maarif Okulları Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Başladı

Ekim 03, 2017

Türkiye Maarif Vakfı Gine Maarif Okulları yeni eğitim-öğretim yılının açılışını yaptı.

Gine’de bulunan Maarif Okulları 3 Ekim 2017 Salı günü Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben, Türkiye Cumhuriyeti Konakri Büyükelçisi Hatice Nur Sağman ve Türkiye Maarif Vakfı Gine Direktörü Selahattin Yazar’ın katıldığı törenle yeni eğitim- öğretim yılına başladı.

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben yaptığı konuşmada; “Gine’deki okullarımızda vereceğimiz eğitimle öğrencilerimizin akademik açıdan başarılı olmalarını önemsediğimiz kadar aynı zamanda kitap okumayı alışkanlık edinen, bir sanat dalında beceri kazanan, bir spor dalıyla uğraşan, birden çok yabancı dili konuşabilen, teknolojiyi en faydalı şekilde kullanabilen, yaşadığı toplumun değerlerine sahip çıkan, dünyadaki gelişmeleri de doğru okuyup insanlığın ortak birikim ve değerlerini önemseyen şahsiyet sahibi iyi insanlar olarak yetiştirmeyi istiyoruz.” dedi.

Türkben, Türkiye Maarif Vakfı vizyonunun; “İlmini ve irfanını insanlığın barışı ve huzuru için kullanacak iyi insanların yetiştiği öncü bir eğitim kurumu olmak” olduğunu, bu hedefe ulaşmanın da kaliteli ve donanımlı eğitim kadrosuyla mümkün olacağını ifade etti. Türkben, “Gerek Türkiye’den gerekse Gine’den görevlendirilen nitelikli kadrolarla bu hedefe ulaşacağımıza inancımız tamdır. Kuruluşundan bu yana tüm süreçlerde Vakfımıza güvenen ve Türkiye’ye her türlü desteği veren devlet yetkililerine ve tüm paydaşlara şükranlarımı arz ediyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının başta Gine’ye, Afrika’ya, Türkiye’ye ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye Maarif Vakfı Gine Direktörü Selahattin Yazar ise, Gine Maarif Okullarının açıldığı günden bugüne kadar olan değişimine, uygulanan eğitim sistemine ve öğrencilerin başarısına değindi. Yeni eğitim- öğretim yılında, Maarif Okullarını tercih ettikleri için memnuniyetini dile getirerek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.