First Lego League Arabia 2019 robot turnuvasında Maarif ekibine Optimus ödülü
First Lego League Arabia 2019 robot turnuvasında Maarif ekibine Optimus ödülü

First Lego League Arabia 2019 robot turnuvasında Maarif ekibine Optimus ödülü

Mayıs 10, 2019

Jubilee Enstitüsü Eğitimde Mükemmellik Merkezi (Jubilee Institute’s Centre for Excellence in Education ) ve Arap Robotik Derneği (Arab Robotics Al Association) tarafından Ürdün’de düzenlenen First Lego League Arabia 2019 robot turnuvasında Maarif robotik ekibi jüri özel ödülünü kazandı.

Tunus Uluslararası Maarif Okulları robotik ekibi Optimus, Tunus'u FLL First Lego League Arabia turnuvasında iki koç ve üç öğrenciden oluşan robotik ekibi ile katılım sağladı.

Tunus'un ilk kez temsil eden Maarif robotik ekibi ilk Lego Ligi Arabistan takımı, 73 takım arasında jüri özel ödülünü kazandı.

Maarif robotik ekibi Optimus ödülü Ürdün Prensi Hamzah Ben Hussain'den aldı.

Ekip koçu Burhan Tuna, yaptığı açıklamada, öğrencilerin büyük bir heyecanla yarıştıklarını belirterek, “Bu, Tunus’tan ilk kez bir FLL takımı uluslararası bir turnuvaya katıldı ve ödül aldı, öğrencilerime teşekkür ediyorum.”

Ekipten 7. sınıf öğrencisi Lojaine Oussaifi, “Ülkemizin bayrağını yukarı çekmek ve herkesi bizlerle gururlandırmak için FLL Arabia'ya katıldık. Birlikte çalışarak istediğimizi başardık” dedi.

9. sınıf öğrencisi Mohamed Kamantar, ise “İnanılmaz bir deneyimdi, bu turnuva bize çok şey öğretti. Ekip çalışmasının her zaman başarıya ulaştırdığını gösterdi. Bu turnuvaya katıldığımı dile getirmekten onur duyuyorum” diye konuştu.